Düzenli Malta Rağmen Tüy Sıkıntısı

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5739 Puan

Arkadaşlar merhaba bir süre önce gimcati değiştirdik çünkü her gün vermeme rağmen yoğun keçeleşmiş şekilde bir tüy yumağı kustu kedim. Ben de burdan araştırıp Trixie marka malt aldım ve gerçekten işe yaradı dışkısında keçe keçe tüyler gördüm kusmaları da bitti. Ta ki bugün dışarı çıktım akşam döndüm ki yine sarı kusmuş içinde de bir miktar tüy.
Yani bu maltlar yetersiz mi kalıyor ekstra neler verebiliriz zeytinyağ falan da hiç sevmiyor içmiyor. Bir de genelde ben evde 11-12 saatten uzun süre dışarda olduğumda bu kusmalara rastlıyorum stresten de olabilir mi

5 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

12038

her kusma tüy kaynakli olmayabilir, mamayı öğütemiyor mama içindeki et türü ona dokunuyor ağır geliyor olabilir biz yaşadık mesela hindi eti yaramadı sindiremedigi icin kusuyordu mamayi değiştirdik kusma kesildi. bunu ancak fotoğraflayıp hekimler aracılığıyla anlayabilirsiniz. malt konusuna gelecek olursam gimcat tarzı petshop ürünlerini kaliteli bulmuyorum etkili olduklarını düşünmüyorum. kendim gittim ********* dan benifital markasının maltini aldım biraz uygun diye petshop ürünlerini alıyoruz ama yanlış yapıyoruz, iğrenç bir macun çıktı kedim macunlara bayılır bunu yemesi kıvamı öyle berbat ki nefret etti çocuk macundan. her bünyeye her ürün aynı etkiyi göstermez sizin kediniz belki de çok tüy döken kendini fazla yalayan bir kedidir, iyi bir klinik ürünü olan malt kullanmanız faydalı olacaktır. mesela hairlax, bolovia, vedavet bu 3 markadan birini tercih edin bir müddet kullanın kusmalar kesilmezse bir hekime başvurun başka bir neden yatıyor olabilir altında. mamasının eti hindi ördek sığır tarzı bişeyse mamayıda değiştirebilirsiniz. bu dediğim 3 markayı hekim vasıtasıyla yazıyorum, ister alın ister almayın ama en iyileri bunlar demişti. bende size iletiyorum. sadece kliniklerden bulabilirsiniz.

Minigimmm
Minigimmm

12038

*t r e n d y o l

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

1237

Biz duzenli malt kullaniyoruz. Cimde yiyor. Ancak bir hafta kadar once arka arkaya kusmaya basladi. Veteriner gastro mama yemesi gerektigini soyledi. (Asla yemiyor agzini surmuyor karistirip versek dahi) Belki sizin kedinizin de mide sorunu vardir. Sindirimle alakali mamalar maltlar gerekebilir. Once veterinere goturun. Ben gastro maltlarindan aldim su anlik. Henuz etkisini soyleyemem. Zorlu bir surec umarim sizin sorununuz cozulur bir an once

Mini2019
Mini2019

12276

kusmaların tüy kaynaklı olduğuna eminseniz,
Royalcanin'in gastro+hairball ikisinin bir arada olduğu maması var. bizde işe yaramıştı.


bunun dışında tuzsuz tereyağı, zeytinyağı, malt, hairball tablet veriyorum ben. maltı tüy zamanlarında her gün. diğerlerini dönüşümlü olarak haftada 1 kez veriyorum.


Çime alerjisi olduğundan çim veremiyorum..


tüyden dolayı bu kadar kustuysa, midesi tahriş olmuştur. Gastro mama şart kesinlikle..

Vet's plus
Spectrum ve
Biofeel 'in anti hairbail maltlarını da deneyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 119 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.437 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR