Kedimin İshali Geçmiyor, Çaresiz Kaldım :(

sevalc
sevalc

261 Puan

Mart ayında sokaktan FCV si olan bir kedi sahiplendim. Antibiyotik tedavisi gördü vs. ve bu zamana kadar kedimin ishali geçmedi. sürekli veterinerdeyiz, kullanmadığımız Probiotik Prebiotik kalmadı fakat çare bulamadık. büyük baş hayvanlarda bile kullanılan bir ilacı bile denedik ama bana mısın demedi. en son 2,5 gün sadece haşlanmış tavuk vermeyi denedim ve normale en yakın kakayı bu süreçte yaptı. sonra veterinerimle görüştüğümüzde tahıl alerjisi olabileceği fikrine vardık ve brit care tahılsız mamalarından birine başladık. alerji olduğu için maalesef ani bir geçiş yapmak zorunda kaldık ve 2 gündür ishali daha kötü duruma gitti. ne yapacağımızı şaşırdık, bu konuda bilgisi deneyimi olan birileri yardımcı olabilirse çok sevineceğim.
bir de ilk kedim zaten iştahsızdı eve bir kedi daha gelince daha da iştahsızlaştı. onun iştahını açabilecek önerilere de açığım :)

11 CEVAP

Coconutbey
Coconutbey

15711

Bizim de ishalimiz 1 ay sürmüştü ama bu süreçte hiç yaş mama vermedim veterinerimiz öyle söylemişti cünkğ sıvı olduğu için mideyi bozuyor ödül maması falan hiçbir şey vermedik sadece kuru mama ile beslendi hills in gastro mamasını kullandık 2-3 ay falan şükür onunla düzeldik

Minigimmm
Minigimmm

12038

yaş mama ödül maması gibi ekstra gıdaları vermeyin, malt kullanmayın ve acil bir gastro mamaya geçin kediniz zaten ishalmiş, brit care markasıda kedileri en çok ishal mama markası. size hiç uygun değil. virbac gastro öneririm. sindirim sistemini düzenleyecek mama kullanmanız lazım en az 2 3 ay kullanın eğer bıraktığınızda tekrarliyorsa ishal durumu o zaman ömürlük kullanmanız lazım. sade kefir verin haftada 2 3 kere 1 tatlı kaşığı kadar.


ve gastro mamayla birlikte ;


https://www.vedavet.com/urun_detay.php?grup=2&id=29&isim=LACTOFERON


bu ürünü kullanın. sadece kliniklerden temin edebilirsiiniz çevre klinikleri arayıp ellerinde var mi sipariş edebilirler mi öğrenebilirsiniz.


https://tr.virbac.com/products/beslenme/digestive-support-cat-food


https://www.purina.com.tr/kedi/kedi-mamasi/urun-ppvd-en-kedi-kurumama


https://www.hillspet.com.tr/cat-food/pd-gastrointestinal-biome-feline-dry


bu üç markada iyidir

ilaydacakir
ilaydacakir

3033

Tavuk haşlarken içine biraz patates de ekleyin o da ishale iyi geliyor diye biliyorum

Ahudr
Ahudr

12322

Hangi mama ishal yaptı.Biz bir dönem hills hipoalerjenik kullanirken o sekildeydi sonra direk olarak proplana gecmistik düzelmisti brit care o acidan yanlis bir secim olmuş zaten ishal yapan bir mama.Bu surede de sivi tuketimini mutlaka arttırmanız lazım yaş mama vermeyin diye yazmiş arkadaslar ama sadece su icerek yeterli miktarda kaybettigi sıvıyı alamaz tavugu püre haline getirip sulandirip verin gün icinde de.Ayrıca natures veriety mamanın bu konuda etkili olacagini dusunuyorum onu da deneyebilirsiniz.

Ahudr
Ahudr

12322

Istahi kapanan kedimizede viyo recuperation oneririm

Kuru mamasına biraz glukozamin biraz da kantoron yağı koyun biz bu sorunu böyle çözdük.

Ahudr
Ahudr

12322

Ayrıca diğer kedi strese girmis belliki ona brit yada farkli markaların sakinlestirici takviyelerinden kullanin mutlaka

Vet's plus glukozamin ayrıca N.D.nin kuru mamasında da glukozamin var

sevalc
sevalc

261

glukozamin hangi marka kullandınız?

sevalc
sevalc

261

hills in bu mamasını 1 paket kullandık, biraz iyiye gider gibi olmuştu ama tam değil. tekrar denerim belki yeterince etkili olmasını beklememişizdir. veterinerim kortizon vermek istiyor ben asla istemiyorum. o seçenektense bir daha denemek daha mantıklı.
peki şöyle bir sorum olacak. evdeki diğer sorunu olmayan kedim de bu mamadan yerse onun için sorun olur mu? çalıştığım için ikisine farklı mamalar vermem mümkün olmuyor. ben sadece tavuk verdiğimde sorun çok çok azaldığı için tahıl alerjisi diye düşünüp brit care almıştım, veterinerim de sağolsun bu konuda beni uyarmadı.

sevalc
sevalc

261

kullandığımız bütün mamalar ishal yaptı, sadece hills biome bir tık daha iyi gibiydi. royal canin exigent kullandım en son. kullandığım mamaların hepsinde kümes hayvanları olunca alerjisi mi var diye düşünüp sadece tavuk verdim. onda sıkıntı çıkmayınca eledik, geriye tahıllar kaldı. bu alerjenik mamalarda da tahıl olduğu için işe yaramayabilir diye düşünmüştük. şu an nerden tutsam elimde kalıyor. kediye yaramayan şey tam olarak ne bulamıyoruz. bilgili bir veteriner ne kadar önemliymiş bir daha anladık. İzmit'te önerebileceği bir veteriner olan varsa o da çok makbule geçer.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 283 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.437 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR