2 Aylık Olan Köpeğimiz Her Gece 5' Te Ağlamaya Başlıyor

Gamzetumga
Gamzetumga

226 Puan

Merhaba arkadaşlar. 2 aylık olmasına 1 hafta kalan toy poodle yavrumuz var bize 25 günlükken geldi anne sütü çok erken kesilmişti biz süt ve takviyelerle baya büyüttük şuan 2 aylık olmak üzere çiş pedini falan öğrendi hatta 1 hafta kadar da gece uyanmadı uyansa da ağlamadı. 3 4 gecedir sabaha karşı 5' te kalkıp ağlamaya başlıyo. Mama veriyorum bakmıyo bile açlıktan değil belli ve susar diye beklerken daha çok şiddetleniyo farklı odada kaldığı için yapıyo olabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim

1 CEVAP

MelisRose
MelisRose

850

Merhabalar,


maalesef köpek size çok küçük gelmiş ve anneye ciddi ihtiyaç duyuyor. öncelikle anne sütünü yeterli tüketmediği için yavruluk döneminde veteriner kontrollerini aksatmayın.


yavru köpekler ilk 2 ay boyunca anneden eğitim alır ve onunla iç içe yaşarlar. bu nedenle anne ilgisi ve annenin vücut sıcaklığını ciddi şekilde ararlar. ağlamasının sebebi annesini çağırmak ve ilgisini istediği anlamına gelir. yani yavru acıkmış olabilir, tuvaletini yapmış ve haber veriyor olabilir yada tamamen annenin vücut sıcaklığını istiyor olabilir.


belki şu an çoğu kişi bu fikrimin yanlış olacağını düşünecektir. fakat yavrular ihtiyaç duyarlar, öncelikle sizi görebileceği sizinle aynı odada bulunmalı. kendini güvende hissetmesi için şu dönem kucağınızda uyutmakta çekinmeyin ama geceleri kesinlikle kendi kafesinde uyusun.


ben köpeğimi alıştırmak için geceleri kafesinin yanında uyuyordum çünkü beni görebildiği için ağlamaları kesilmişti. daha sonra kafesini beni görebileceği noktaya koyup yatağıma geçtim.
gece ağlamalarında aç ise mama verip biraz yorun hemen tekrar uyuyacaktır. saat sesi onu sakinleştirebilir.


2.5-3. aydan itibaren eğitimlerine ciddi bir disiplinle başlayın ki şu an verilecek olan ilgiyi şımarıklığa çevirmesin.


herhangi bir sorunuz olduğunda mesaj atabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 104 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR