Kedilerde Dermatit (Egzama)

Merhaba herkese,
Sarman bir kedi sahiplendim daha yeni 1 yaşına girdi. Birkaç ay gönce karnını aşırı yaladığını ve yaladığı bölgedeki tüylerin döküldüğünü fark ederek veterinere götürdük. Dermatit teşhisi aldı. Stres ya da dışarıdan verilen yiyecekler ya da genetik sebeplerden oluyormuş. Bizimki genetik, babasının da böyle yaraları oluyormuş ancak bunun sürekli tekrarlanmaması için ne yapabilirim? Dün de aynı açıklıktan ve yaradan boynunda olduğunu fark ettim. Arka patisiyle (özellikle tırnağı) kaşıyarak bir de açılan deriyi kanatmış. Veterinerimiz hemen 2 iğne yaptı (biri antibiyotik biri kortizol) ve hap başladı ayrıca da atopivet losyon kullanıyoruz, yine de kaşımaya devam ediyor. Boyunluk taktım diliyle yalamasın diye ancan yara zaten boynunda olduğu için tahriş eder diye korktum. Yaranın büyümemesi ya da kedimin yarayı kaşıyamaması için ne yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.


5 CEVAP

Mini2019
Mini2019

12276

Her kaşıntıya dermatit diyorlar maalesef. Sebep? Atopik dermatit!!


Ezbere Antibiyotik ve kortizon yapmalarına bayılıyorum gerçekten! Tamam genel geçer şeyler olabilir ama semptomları yok etmek çözüm değil. Genetikmiş işte çocukta.


Sizi yargılamıyorum soruyorum sadece
Bu konuda kafayı kırmış biri olarak, Veteriner ne gibi süreç izledi ve sonunda neye göre teşhis koydu?


Mamanızı değiştirdiniz mi?
Kazıntı baktırıp kültür testi yaptılar mı. Tüy kökleri nasılmış? Kanda ya da Deri altında enfeksiyon var mı,


Kaşınmalar pire ısırması kaynaklı değil, değil mi?


Evinizi deterjanla mı temizliyorsunuz…..

Aristo123
Aristo123

175

Merhaba kedinize top kekik uygulayabilirsiniz. Tamamen doğal. Benimde kedimde bu sorun vardı hatta üstüne mantarı vardı. Aylarca vet. Tedavisi kremler küçücük yavruyu ilaçlı sulara sokup sokup çıkartırdılar. 2 ay uğraştım ve tedavilere rağmen çocuğun heryerinde sökülme devam etti.Vs vs bitmeyen bir süreçti. Daha sonra topkekik denedim. 15 günde tüm tüyler yerine geldi yaralar kapandı. Çevremde de bu tarz sorun yaşayan canlara uyguluyorum şükür sonuçsuz kalmadık. Kekik genel tüy sağlığına da dökülmesine de iyi geliyor. Ara ara sırf bunun için de yaparım hatta dişlerini de temizlerim diş etiçekilmesi koku ve temizliği içinde çok uygun. Aktardan top kekik bulabilirsiniz. Kaynamış suya 1 bardak için 1 kaşık top kekik atın demlenmesini bekleyin. En az 1 saat. Sonra süzün ve fısfıslı şişeye koyun isterseniz. Çocuğunuz fısfıstan rahatsız olursa pamukla uygulayın. Gün içersinde 3-5 veya yapabiliyorsanız daha fazla sorunlu yerlere sıkın. Genel vücuduna da uygulayabilirsiniz tüy dökümünü durdurur. Yalamasında da hiç bir sorun yok. Ne kadar bol uygularsanız o kadar hızlı toparlıyor. Umarım hızla şifa bulursunuz

MelisRose
MelisRose

913

merhaba,


yukarıdaki arkadaşlara ek olarak vetoskin önerebilirim.
bende köpeğimde yer yer açılmalar, kabuklu yaralar yaşadım bir dönem.
vetoskin bir gıda takviyesi ve cilt tüy sağlığı konusunda hızlı sonuçlara ulaştığım takviyelerden biri.
belli bir dönem kullanılıyor. denemenizi öneririm

@Aristo123 çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için, mutlaka deneyeceğim 🩷

@Mini2019
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Veterinerimize 2. gidişimiz, ilk gidişimizde mantar olup olmadığını test etmek amacıyla deri kültürü aldılar. Biz zaten dışarıdan yiyecek vermiyoruz, mamasıyla ilgili bir problemi de yok.
Herhangi bir enfeksiyon yok, kendisi ev kedisi hiç dışarıya çıkmıyor. Düzenli iç-dış parazit oluyor ve yalnız bir kedi değil, evde büyük 7 yaşında olan bir kedim daha var.
Evimi ise evcil hayvan ve emekleyen bebekler için uygun olan bir deterjan ile temizliyorum.
Kedimde bu problemin strese bağlı olduğunu gözlemledim. Kendisi kısırlaştıktan sonra sırtında yara çıktı. Daha önceki yarasının da kızgınlığa ve çiftleşememeye bağlı stres sebebiyle olduğunu düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 160 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.437 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR