Kilolu Kedim İçin Diyet

AzraSrky
AzraSrky

226 Puan

kedim en son 5 ya da 6 kiloydu en sağlıklı şekilde nasıl kilo verdirebilirim mama gramajı olarak yardımcı olabilirsiniz

4 CEVAP

SevimliCadi
SevimliCadi

108268

Kediniz kaç gram yiyor, hangi mamayı yiyor bilmiyorum. Ama gramajı birden aşırı derecede düşürmeyin. Aşama aşama düşürmeniz gerekir. Ek olarak ödül maması miktarını azaltabilirsiniz. Kediler için diyet mamalar var, onlara da bakabilirsiniz. En önemlisi kedinizin bolca hareket etmesi, tabii...


Aslında, bu durumu veterinerinizle konuşmanız en iyisi olur. Kedinizin kondisyon durumuna göre bir program belirlenir. Belki mama değişimine gitmeniz gerekebilir. Belki de günlük mama miktarını azaltarak mevcut mamadan devam edersiniz.

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Mamaların paketlerinin üzerinde verilmesi gereken gramaj tablosunda genellikle normal kilolu olanlara verilmesi gerekenle fazla kilolu olanlara verilmesi gereken gramajı ayrı belirtirler. Kullandığınız mamanın ambalajını buna göre bir kontrol edin isterseniz ve gramaja harfiyen uyun.


Eğer kediniz obezite derecesinde kiloluysa SevimliCadi'nın da söylediği üzere bazı markaların yalnızca kliniklerde satılan 'obesity' serileri var. Doyuruculuğu aynı olmasına rağmen kalorisi daha düşük oluyor bu mamaların. Bu çeşit mamalardan birine geçiş yapabilirsiniz. Fakat tüm bunlardan önce kedinizi bir hekimin görmesinde fayda var. Kediniz 5-6 kiloysa ancak iri yapılıysa kilosu yapısına göre normal olabilir. Tam tersi kediniz minyon yapılıysa bu kilo onun için gerçekten de fazla olabilir ve mutlaka diyet yapması gerekebilir. Bunun kararını hekiminiz vermeli ve sonrasında takip etmeniz gereken süreç hakkında sizi o yönlendirmeli.


Bizim şu an 10 kiloya merdiven dayamış ve diyette olan obez bir kedimiz var mesela. Kendisi 7,5 kiloyken aşı için götürdüğümüzde hekimimiz, kilosunun normal olduğunu söylemişti çünkü beyefendi çok uzun boylu ve geniş iskeletli bir kedi. O 7,5 kilo, dışarıdan baktığımızda hiç şişman göstermiyordu onu. :) Sonradan serbest besleme yaptığımız için ve iştahlı bir kedi olduğu için kontrolsüzce yedi ve kilosu arttı, şu an diyette.


Bol patili günler dilerim. :)

Minminik
Minminik

14213

top seviyor mu? en iyi yol hareket ve spor :)
koşturtacaksınız vakit ayırıp, bizimkide kilo almış ek seans yapıyorum koşturmacada

Foxx
Foxx

866

Günlük yemesi gerek mamanin hepsini tabağına koymak yerine 4 ya da 5 porsiyona bölmek faydalı oluyor. Gram ayarlarken hassas terazi kullanabilirsiniz.
Sürekli ve ısrarla mama isteme halinde oluyorsa yaş mama konservesinin yarısını ya da üçte birini suyla çorba kıvamına getirip verebilirsiniz. Mide dolunca doyma hissi geldiği için sakinleşiyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 122 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.455 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR