Kısırlastırma İçin İdeal Zaman

ayzenua
ayzenua

2550 Puan

Merhabalar. 4 aylik erkek kedilerimiz var. Zamani geldiğinde kisirlastirmak istiyoruz fakat zamani tam olarak ne zaman veterinerler farklı şeyler söylüyor. Kendi veterinerimiz 6-7 aylık derken bazıları yaşına girmeden yapmayın diyor. Siz kedinizi ne zaman kisirlastirdiniz, zamani neye gore belirlediniz? Ne kadar bi para odediniz, bu isin normali nedir? Ve ek bir soru olarak veterinerimizi değiştirmek istiyorum, Ankara Kurtulus'ta oturuyorum, Ankara'da guvenebilecegimiz veteriner onerebilir misiniz?

12 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Size biraz uzak kalabilir ama ayrancı kuzgun sokaktaki Başkent Hayvan Hastanesini gönül rahatlığı ile önerebilirim.Hastane olması nedeniyle çok kapsamlı ve çabuk tedavi ve bakım uygulayabiliyorlar.Ekibi alanında uzmanlaşmış hekimlerden oluşuyor.Çok güler yüzlü ve ilgililer. Bugüne değin hiçbir hayal kırıklığı yaşamadım.Benim şu an 4aylık 2 erkek bebeğim var geçen hafta sonu aşıya gittiğimizde 6. ayı doldurduktan sonra kısırlaştırabileceğimizi konuştuk.Evdeki yetişkin oğlumu da tam 6aylıkken kısırlaştırdım ve bugüne değin hiçbir problemimiz olmadı.Zaten erkeklerin operasyonu basit bir operasyon.Nekehat süresi neredeyse hiç yok.Yara vs durumu olmuyor.Ben erkek kedimi operasyon sonrasındaki antibiyotik uygulamaları ile birlikte toplam 250tlye kısırlaştırmıştım ama şu an sanıyorum 350-400civarı yapıyorlardır başkent hayvan hastanesinde.Eğer operasyon sonrasında sağlıklı ve iyi bir mama ile beslenmesini desteklerseniz, su tüketimini teşvik ederseniz ve egzersizlerini ihmal etmezseniz genetiksel bir sıkıntısı olmadıkça sağlık sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.Şimdiden geçmiş olsun:)

ayzenua
ayzenua

2550

@kedilimadam cok tesekkur ederim, daha önce de duymustum orayı bi mesafeye bakayım :)

merveaycan
merveaycan

3992

Merhaba, aslında kediler 1,5 yaşından önce kısırlaştırılmaz ama günümüz şartlarında malesef kedilerin ergenliğe girmesi 6 aya kadar inmiş durumda.En iyisi siz veterinerle görüşün. O zamanını iyi bilir. Bahçeli 7. cadde girişinde, benzin istasyonunun karşı tarafında, Dost Pati Veteriner kliniği var. Çağlar bey yardımcı olur size. Çok iyi veterinerdir. Ben de kedimi orada kısırlaştırdı. Öğrencilere indirim yapar. Geçen sene fiyatı 300 TL idi. Geçmiş olsun şimdiden...

Heiter
Heiter

115202

Bazen yaş değil, kedinizin kondisyonu bile önemli bir husus oluyor. Bence öncelikli mesele, anesteziyi kaldırıp kaldıramayacağı. Zaten o yüzden 1 yaş diyorlar sanırım (emin olmamakla birlikte). Biz de bir yaşını doldurunca kısırlaştırdık. Erkek kediydi ve süreci kolay atlattık. Operasyon için 300 lira ödedik.

lodoss
lodoss

824

benim kedim şu an kızgınlık döneminde 12 aylık ilk kızgınlığı. haftaya kısırlaştırıyorum randevusunu aldım. araştırmalarıma göre gelişimi için ilk kızgınlıktan sonra kısırlaştırmak daha sağlıklıymış.

Heiter
Heiter

115202

Bu arada, kısırlaştırmayı 9 Haziran 2018 tarihinde Büyükçekmece'de yaptırdık. Fiyatla ilgili kıyaslama yapabilmeniz için ekliyorum bu bilgiyi.

Heiter
Heiter

115202

Bence veterinerinize güveniyorsanız, ona danışmalısınız. Nihayetinde işi, eğitimini almış uzmanlara bırakmak lazım.

Miniminimini
Miniminimini

2972

Benim kedimde 10 aylik henuz kisirlastirmadim ama veterinerim 7 ayliktan sonra kisirlastirabilinir dedi. Bende 12 aylik oldugunda dusunuyorum cunku suan corona tasiyicisi olma ihtimali var ve kisirlastirmadan once tum testleri yaptiracagim. Veterinerim de oldukca bilgili, 7 ayindan sonda sikinti olmaz bence. Sizde oncesinde test yaptirabilirsiniz, ayrica erkek kedilerde kisirlastirma isleminin daha basit oldugunu duymustum.

ayzenua
ayzenua

2550

Çok teşekkür ederim @merveaycan orayla da gorusucem :)

ayzenua
ayzenua

2550

Çok teşekkürler bilgi için, kafam zaman açısından hala karışmış durumda..

ayzenua
ayzenua

2550

Deneyimi olanm, yardım etmek isteyen varsa hala tavsiyelere açığım. Biri beni aydinlatsin lütfen veterinerimize artık güvenmiyorum

ayzenua
ayzenua

2550

Teşekkür ederiim @miniminimini

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 922 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR