Kısırlaştırılmış Kedi İçin Yaş Mama

dilo61
dilo61

829 Puan

Merhaba,


benim yavrum yeni kısırlaştırıldığı için normal yaş mama yemesin de sakınca var mı diye sormak istiyorum. Kedim sadece ezme şeklinde seviyor. Şuan Acana kullanıyoruz ama kısırlaştırılmış Mama değil bu, herhangi bir sakıncası olur mu ?

7 CEVAP

dilo61
dilo61

829

Ben kedimi karma besliyorum öyle seviyor, yaş mamayı sakıncalı bulmuyorum. Aksine sadece kuru mama ile beslemek doğru gelmiyor bana. Ben yurt dışından geliyorum ve oradaki veterinerler karma beslenmeyi öneriyor. Sadece iyi bir mama arayışındayım.

SevimliCadi
SevimliCadi

107666

Normal mamaların kısır mamalara göre yağ ve mineral oranları fazla oluyor. Mesela Acana'nın yaş mamasının yağ oranı, piyasadaki herhangi bir kısır yaş mamanın en az iki katı... Ara sıra verseniz sıkıntı olmaz, derdim. Ama her gün veriyorsanız bir uzmana danışmanızı tavsiye ederim.

Emirrckr
Emirrckr

13323

Kısırlaştırılmış kediler için olan yaş mamalar var ama üst segment markalarda pek göremedim.
O yüzden sırf kısır mama diye kaliteden düşmeyin.
Sık sık vermediğiniz sürece sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

dilo61
dilo61

829

Royal Canin kısırlaştırılmış Mama var fakat ne yazık ki ezme şeklinde değil. Normal şartlarda kediler için günlük 3 paket yaş mama önerilir yurt dışında, Türkiye'de ise tam tersi bir düşünce var. Bu hayvanlar doğada yüz yıllardır yaşadılar ve hep çiğ besleniyorlar, Allah bunları öyle yarattı. Şimdi bizim çıkıp sadece kuru mama ile beslemeye çalışmamız bence doğru değil. Günlük 1 paket ( ki bazen hepsini yemiyor) yaş mama veriyorum. Acana maması bence çok iyi ama kısırlaştırılmış olsa çok daha iyi olacak. Ezme şeklinde bakıyorum kısırlaştırılmış Mama ama ne yazık ki bulamadım.

Minminik
Minminik

14081

hergün yaşmama vermiyorsanız sorun olmaz. bazı markalarda kısır yaş mamada var deneyebilirsiniz

Zeix
Zeix

718

karma beslenme nasıl oluyor

dilo61
dilo61

829

Karma beslenme gün içerisinde hem yaş mama hem de kuru mama yemesi anlamına geliyor. Günlük 1 paket (85gr) yaş mama ve buna uygun gramajda kuru mama veriyorum. Her kuru mamanın arkasında önerilen gramaj yazar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 100 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.867 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR