Kedilerinizin Bu Günlerdeki Davranışları

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5605 Puan

Merhaba, malum havalar çok sıcak ve kedilerimiz bizden daha çok hissediyorlar. Genelde sizinkiler gün için ne yapıyor? Benim kedim sabaha karşı hava serinken karnını doyuruyor sonra gün içinde de sürekli uyuyor, kalkıyor, azcık geziyor, sonra tekrar yatıyor. Bu döngüde gidiyoruz. Gündüz mamasını hiç yemiyor. Kabını koklayıp geçiyor.
Daha önce bir hastalık geçirdi tekrarlamasından çok korkuyorum. Umarım sadece sıcaktan böyledir

10 CEVAP

yumik
yumik

950

Ben de aynı başlığı açacaktım, yaş mama diye ağlayan kedim eskisi gibi yemiyo artık havalar sıcakladığından beri böyle

forbs
forbs

3161

Benimkiler de ayni sekilde. Mamalarini sabah 6’da veriyorum hava biraz daha serin oldugu icin daha iyi yiyorlar. Aksam da 8 gibi veriyorum daha erken verirsem yemiyorlar sicaktan dolayi. Gun icinde ise dolapta sakladigim sivi odullerden veriyorum, soguk bir seyler yiyince iyi geliyor. Ayrica sularini da gun icinde surekli soguk suyla degistiriyorum. Bu sekilde bi tik daha cekilebilir oluyor onlar icin

Sukufe-Cici
Sukufe-Cici

1237

Bizim kedi yas mamaya delirirdi yemiyor. Gidiyor yatiyor. Evin tek odasi klimali aslinda ama oturmuyor

mrssekola
mrssekola

2800

Sıcaktan oluyor. Hepimizin kedi köpekleri öyle. İştahları yok koşuşturmak oynamak istemiyorlar. İnşallah bir sorunu yoktur sizin bebişin de.

Emirrckr
Emirrckr

13323

Öğlenden akşama kadar hiç görmüyoruz,
Serin,kuytu,köşe yerlerde yatışıyor.
Sırf oynayalım diye serin saatlerde sabah 6-7 gibi kalkıyoruz hem hava alıyoruz hem de koşturtup oynuyoruz.
Birde akşam 9-10’dan sonra aktifiz o kadar :)

Minminik
Minminik

14081

deli tüy döküp uyuyor aynı bahsedilen gibi, istanbul serinlemişti biraz o aralar daha aktifti.

Sabisim
Sabisim

944

Şuan hava biraz daha estiği için daha aktif oyun oynuyor koşturuyor ama bunaltıcı sıcaklarda sadece parkeye uzanıp yatıyor ve kışın olduğu gibi iştahlı değil.

aslihan_e
aslihan_e

128935

Bizimkilerde iştahsızlık vardı, parazit ilacı verdim hepsine, birkaç gün bağırsakları dinlendikten sonra iştahları açıldı, çok güzel yiyorlar maşallah. Zaten sıcak havalarda çok kuru mama yedirmeye zorlamıyorum, çerez niyetine yiyorlar. Yaş mama için hâlâ deliriyorlar. Biz Adana gibi sıcak bir yerdeyiz ama çok sıcakladıklarında klimaya bakıp miyavlıyorlar, hayvanlar klimayı biliyor, sırf onlar istiyor diye açıyorum çoğu zaman. Hatta bazen açmazsam kedilerim klimaya bakıp bas bas bağırıyor çabuk aç diye, öyle böyle değil, açana kadar ağlıyorlar. Çocukların sıcaktan sağlığı etkileniyor resmen.

Bahadir5234
Bahadir5234

211

Merhabalar öncelikle
Ben kedimi aralıklarla sık sık az az beslediğim için böyle bir yemek yememme durumu yaşamadık çok şükür.
Yalnız hava sıcaklığından kaynakla fayans, parke gibi soğuk zeminlerde saatlerce aralıksız uyuduğunu görüyorum bende ayrıca oyun aktivitelerini gündüzden çok gece oynuyor ve 1 tık azalma gözlemliyorum . Bu hormal bir durum sıcaktan biz bile kalkmak veya yemek yemek istemiyoruz sıkıntı yapmana gerek olduğunu düşünmüyorum ama bir veteriner değilim için rahatlatmak istiyorsan yinede danış iyi akşamlar...

Ebru-c
Ebru-c

4580

Merhabalar, bizim kızlarda gün içinde kendilerine serin gelen yerlerde (dolapların içi, koltukların altı vs.) Uyuyorlar. Gece 2 gibi bi uyandırıp balkon sefası istiyorlar bi yarım saat balkonda yatıyorlar (kızlarım için file çektim ama yinede ben yanlarındayken çıkmalarına izin veriyorum, korkuyorum.) Sonra yine uyuyorlar sabah 6 gibi bi daha uyandırıp yine yarım saat 40 dakika balkon sefası sonrasında belki öğlen 11 12 gibi uyanıyor ya da hiç uyanmıyorlar. İştahları düşük sanki, serinlesinler diye suyla oyunlar hazırlıyorum, fısfısla serinletiyorum, genelde balkonda takılıyoruz akşamları ama ne kadar yardımcı oluyordur bilmiyorum. Oyun konusunda kızlarım 1 aydır falan küsler çünkü biri çok hırçınlaştı oynamıyorlar hiç.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 160 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.892 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR