2 Aylık Kedımı Kuru Mamaya Alıstıramıyorum

sakdanali
sakdanali

196 Puan

Merhabalar, 2 aylık yavru kedim var. 1 aylıkken sokağa atılmış ve anne sütünden mahrum kalmış 1 ay önce sahiplendim şuan 2 aylık ama ısrarla kuru mama yemiyor tonbalığına bayılıyor karıştırıp vermeyi deniyoruz fakat tonbaligini yeyip kuru mamalari bırakıyor. Gerekirse kendisini aç bırakıyor yine de yeniyor kuru mama

10 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Dişlerinde bir sıkıntı yoksa (veya mama, dişleri için çok sert değilse) zamanla alışacaktır. Siz zaten sevdiği şeylerle karıştırıp vermeye çalışmışsınız. Dişlerinde bir sorun olup olmadığını anlamak için yavrular için olan bir ödül maması alıp deneyebilirsiniz. Normalde ödül mamasına karşı koyamazlar çünkü. Eğer mamayı ezemiyorsa, bir sıkıntı vardır. Aklıma gelen diğer ihtimal de şu: Belki de kuru mamanın markasını değiştirmeniz gerekiyordur.

aleyn
aleyn

113859

ton balığı diye bahsettiğiniz normal ton balığı konservesi ise onun yerine tuna balıklı konserve mama alabilirsiniz insanlar için olan ton balığı konservelerinin tuzu ve yağı bi kedi için çok fazladır hele ki yavru kedi ise.. kuru mamayı hafif ıslatarak verebilirsiniz. mama geçişini yaş mama ile yapan yavrular kuru mamaya geçmekte zorlanıyor aslında yemeyerek sizin direncinizi ölçüyor bi nevi.

ursaminor
ursaminor

116511

Dişleri acıyor olabilir. Proplan hiç kullanmadığım için bilemiyorum. Ama biz de diş değiştirme döneminde orijen kullanıyorduk. (Acana ile aynı boyutta ve sertlikte) O dönemde biraz ılık suyla (hatta kemik suyu/tavuk suyu) ıslatıp verince rahat yiyordu.

eccakir
eccakir

3113

Kuru mamayı az suyla ıslatıp deneyebilirsiniz. Yumuşayınca daha rahat yemişti bizim ki 2 aylıkken. Sonra yavaş yavaş kesersiniz ıslatmayı.

Balıklı mama deneyin yada mamayi ıslatıp balıkla karıştırın belki alisir

sakdanali
sakdanali

196

Çok teşekkür ederim bende kemik suyu yada tavuk suyuyla ıslatıp yedirmeyi deneyeceğim. 2 Aylık olmasına rağmen minnacık kaldı güzel kizim 600 gr kilosu varmış :/

cakil_18
cakil_18

1979

Evet, kuru mamayı hafif ıslatıp ilk başta elinizden yedirmeyi deneyin zamanla alışacaktır.

Hilakyol
Hilakyol

7623

Anne sutune benzer sut tozlari var deneyebilirsiniz. Olmadi baska bir kuru mama alin onla yedirmeye calisin

sakdanali
sakdanali

196

Iki farklı marka kuru mama denedim biri proplan diğeri acana yaş mama kesinlikle yemiyor nerdeyse her çeşidini denedim diyebilirim. Peki kuru mamayı yiyene kadar beklemeli miyim yoksa ben pes edip takviye besinlere devam mı etmeliyim? :/

felishuman
felishuman

10828

Ben bekleyin derim, eninde sonunda yemek zorunda kalacaktır. Tabi öncesinde bir sağlık sorunu olup olmadığından emin olun. Sonuçta yapacağınız şey minik bir canın sağlıklı büyümesi için:) Doğru yöntemi uyguladığınız takdirde sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum;)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 691 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR