Kedim Su İçmiyor

asluyksvr
asluyksvr

170 Puan

Merhaba kedim 2 yaşında ve yaklaşık 4-5aylık olduktan sonra kaptan su içmemeye başladı. musluk dışında hiçbir yerden su içmiyor. bu durumu yaşayan ya da yaşayan varsa yardımcı olabilir mi🫤

4 CEVAP

asluyksvr
asluyksvr

170

yaşayan ya da fikri olan🙏🏽

Minigimmm
Minigimmm

11940

musluktan su içme sebepleri bol oksijenli akan temiz su olmasından kaynaklı kediler suyu bile koklayıp içerler temiz varlıklardır, her ne kadar biz gün içinde su kaplarını tazelesekte durgun suyu sevmezler ve su şelalesi aldıktan sonra daha iyi anladım neden olduğunu. o su biraz yerde durunca içi toz tüy ev tozları kıl ne ararsanız gözle görünen görünmeyen birikiyor böyle oluncada kedilerimiz suyu koklayıp çekilip gidiyor ama su şelalelerinde filtre var yukarıya su sürekli temizlenerek çıkıyor ve hareketli su, musluktan içmeyi seven kedilerin 2 sebebi oluyor temiz ve içimi kolay akan su, şu şelaleriyle bu sorunlar çözülüyor ve su içimi artıyor tavsiye ederim. zaten az su içen kedinin sağlığı için endişelenmek lazım o böbrekler taş kum üretebiliyor ve az su içimide sebeplerden biri oluyor.


https://ty.gl/ynyt0yfjst


biz 2 3 senedir bu modeli kullanıyoruz, herhangi bir sıkıntı yaşamadık filtreleride kolay bulunuyor 2 ayda bir değiştirerek içinde gelen filtreler bitince tren d yol dan temin edebilirsiniz.


https://ty.gl/exark4v3y8


bu markanın şelale tipide musluklu. ata home markasının cam yatağını aldım sorunsuz kullanıyoruz ürünleri güzel diye düşünüyorum filtresini temin etmek de kolaysa düşünülebilir.


şelaleleri, 3 4 günde bir içindeki suyunu döküp içini yıkayıp filtresini temiz suyun altından geçirip tekrar takip temiz su doldurup yerine koyabilirsiniz bu düzende giderseniz iyi olacaktır. bazı kediler şelale geldiğinde tanımadığı bir ürünü evin içinde kendi ortamında görünce şaşırıp korkabiliyor, ben kedim alışana kadar ( çünkü sadece uzaktan suyun akışını izliyordu ) 15 dakika cihazın fişini takıp çalıştırdım yarım saat fişini çekip beklettim böyle böyle fiş cekiliyken gelip inceleyip sudan bir iki icti, 1 2 günde alıştı daha sonra fiş takılıyken de su akarkende içmeye başladı artık fişi çekmedim. elektrik konusuna gelecek olursak motor küçük düşük olduğu için elektriğe pek bir farkı olmuyor. iyi günler :)

Minigimmm
Minigimmm

11940

ayrıca minikte tezgaha çıkıp musluktan içmeye alışmıştı, hekimimiz bunun çok yanlış olduğunu ordan yeterince su içemeyeceğini, gözünün önünde sürekli ulaşabilecegi yerde olmadığı için bizim evde olmadığımız zamanlarda susuz kalarak bekleyeceği için sağlıklı olmadığını bir su pınarı almamızı söyledi, kediler doğada bile akan temiz bol oksijenli suyu sever arar dedi bilginize

Sabisim
Sabisim

950

Eğer kediniz akan suyu seviyorsa ona su şelalesi alabilirsiniz onuda sevecektir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 66 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.910 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR