Kedim Sürekli Kokluyor Ve Saldırıyor

Karamel89
Karamel89

170 Puan

Arkadaşlar 4 yaşındaki kedim her zaman oldukça sakin ve asla saldırmayan bir kediydi. 1 haftadır ara ara her yeri koklamaya başladı. Çok odaklanmış bir şekilde kokluyor ve eğer o sırada yanında geçersem tıslayıp korkunç bir şekilde saldırıyor. Başka kedi köpek ya da yeni insan gibi bir durum yok evde. Böyle bir şeyle karşılaşan oldu mı aranızda bana bir hastalığı varmış gibi geliyor lütfen yardımcı olur musunuz

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128938

Kediniz kaygı bozukluğu yaşıyor. Benim kedimde de var. Bizimki özellikle kapı eşiklerinde aşırı korkuyor. Bu sorun aniden ortaya çıkabiliyor. Kendi kendilerine bir şeyden korkabiliyorlar. Yürürken ayağı takılır falan, bir ses duyar. Bazen geçici bazen kalıcı oluyor bu davranış problemi. Saldırmaya kadar vardıysa veterinere götürmenizde fayda var. Gerçi sakinleştiriciler ne kadar işe yarar bilmiyorum, antidepresan tarzı ilaçlar ancak uzun vadede çözer belki. Aslında dışarı çıkabilse o sinirini diğer kedilerden çıkaracak ama işte evde kapalı olunca size yöneliyor. Bazı kediler kedi nanesini çok seviyorlar ya, öyle sevdiği bir koku olsa belki daha rahat olur. Kedinizi şu sıra asla kucaklamayın, aniden korkup sizi yaralayabilir.

Karamel89
Karamel89

170

Cevabınız için çok teşekkür ederim gerçekten bizimki de sürekli kapı eşiklerini kokluyor ve oradan geçerken saldırıyor. Geçen günlerde bizim gol sevincimiz sırasında anlık yüksek ses çıkınca çok korkup sıçrayarak kaçmıştı. Bunun gibi ani bir korku kaygı bozukluğu başlatmış olabilir mi?

aslihan_e
aslihan_e

128938

Evet tabi ki o tarz şeyler neden olabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 79 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.936 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR