Kedimin Tüyleri Azaldı Son 4 Aydaki Farka Bakar Mısınız?

Venusss33
Venusss33

528 Puan

Bu neden olabilir son 4 aydır kedimin ozellikle kuyruğundaki tüyleri o kadar döküldüki 1. Fotoğraf simdiki hali son 2 fotoğraf 4 5 ay oncesine ait


7 CEVAP

Mevsim geçişinden dolayı olabilir
Sıcaklardan yaz mevsiminden vs
Mevsimsel tüy döktüklerinde kendilerini mevsime göre sıcak soğuk ayarlıyorlardı sanırım
Bahçede baktığım kedi de sizin kediniz kadar olmasa da kabarık tüylü bir kediydi ama şimdi taz geldiğinden beri tüyleri azaldı ve pofudukluğu gitti

Ahudr
Ahudr

12072

Bu ciddi bir tüy kaybı.Mutlaka en kısa sürede veterinere götürüp detaylı baktırın

SevimliCadi
SevimliCadi

107708

Sokakta beslediğim canlardan biri de böyle, kışın peluş hayvan gibi ortalıkta dolanırken şimdi normal bir kediye benzemeye başladı 😄 Ama sizinki kadar dökülme olmadı onda; ne olur ne olmaz siz yine de bir uzmana danışın.

Miusova
Miusova

742

Tüy dökülmesinin birçok sebebi(Besin alerjisi, parazit, hormanal dengesizlik, stres, cilt enfeksiyonu, beslenme yetersizliği, kedinin normalden daha fazla kendini temizlemesi, mevsimsel) var en doğru teşhisi yalnızca veterinerden öğrenebilirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128939

En doğrusu böyle olması, yoksa hayvan o kürkle yaz günü nasıl baş etsin. Benim uzun tüylü kedim de yazın böyle olurdu. Onun haricinde kısa ama diğer kedilere göre çok aşırı sık tüylü bir kızım var, yazın o kadar seyreliyor ki tüyleri, sizinki gibi seyrek oluyor. 7 yaşında maşallahı var, hiç sorun olmadı yazın tüylerinin azalması.

MonikaveTori
MonikaveTori

4501

Uzun tüylü kedimde aynı bu şekilde oluyor. Kışın fena tüylü oluyor. Yazın yazlık tüyleri çıktığı için baya bi azalma oluyor. Ben normal olduğunu düşünüyorum. İçiniz rahat etmiyorsa bi veterinere kontrol ettirin. Bölgesel tüy dökülmesi veya açıklık falan yoksa bir sıkıntı yok bence.

Venusss33
Venusss33

528

Yanıtlarınız için teşekkürler🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 126 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 84.983 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR