Yaş Mama Doğru Şekilde Nasıl Verilir?

Cansuaslan22
Cansuaslan22

2559 Puan

Kedim 10 aylık haftada 1-2 kere yaş mama veriyorum ama nasıl vermem gerektiğini bilemiyorum hepsini bir kerede verip gün boyu onu mu yemeli yoksa yaş mamayı ikiye bölüp ertesi gün diğer yarısını falan mı vermeliyim? Çünkü şuan hepsini bir kerede tabağına koyuyorum bitene kadar onu yiyor ve 1 günde bitiremiyor doğru mu yapıyorum acaba? Acana kullanıyorum

2 CEVAP

SevimliCadi
SevimliCadi

107740

Hepsini tek seferde yemesi zor. İsterseniz gün içinde 2-3 öğünde verin; isterseniz de yarısını o gün, kalanını ertesi gün verin. Ama açtığınız konserve mutlaka 2-3 günde bitmiş olsun. Açılan her konserveyi ertesi gün bitirmeye çalışıyorum ben. Gerçi, bende birden fazla kedi olduğundan o konserve mutlaka o gün bitiyor 😄 Ama bazen yaş mama ayırt ediyorlar, burun kıvırıyorlar veya daha fazla istiyorlar diye başka bir konserve daha açıyorum. Normalde bir konserveyi üçe bölüp veriyorum ben, her birine üçte biri olacak şekilde. 2 konserve açtığımda ise yenmeyen kısmın ağzını streçleyip buzdolabına kaldırıyorum. Ertesi gün yemek saatinden bi 10 dk önce filan dolaptan çıkarıyorum, biraz ısınsın diye. Kalan mama az olduğundan sulandırıp çorba/puding gibi yapıp veriyorum.

Poki
Poki

901

Yaş mama yedirme sıklığı konusunda herkesin düşüncesi farklı tabii. Ben şahsen ayda 2-3 defa veriyorum bir tanesini açtığımda yarıya bölüyorum yiyebildiği kadarını yiyor, geri kalanı 1-2 gün sonra veriyorum yemezse de dışarıdaki sokak hayvanlarına veriyorum hepsini. zaten benim kedim yaş mama pek sevmiyor nedense. Sıklığını kendinize göre değiştirebilirsiniz ama bence kaliteli ve kesinlikle şeker içermeyen mama tercih edin, diş sağlığı için özellikle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 77 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR