Kisirlastirma Ameliyati

goknur
goknur

18247 Puan

Merhaba arkadaslar. Dun ogle saatlerinde iki kedimi kisirlastirma ameliyatina aldilar. Yumurtaliklarini almak icin. 4 gibi kedilerimi almaya gittim. Bir kedimin cok zorluk cikarttigini narkozun etki etmedigini bu yuzden narkozu biraz fazla uyguladiklarini belirttiler. Diger kedim gittigimde sarhos gibi geziniyordu. Ama fazla narkoz verilen kedim kendine geldi fakat yerinden kalkmak istemiyor. Uygunsuz yere yatmis kaldirip dosegine koymak istedim beni muthis isirdi bagirdi. Bu normal mi sizce ? Dun geceden beri agliyorum korkuyorum.

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle çok geçmiş olsun,ikisini aynı zamanda ameliyat olması sizin için çok zor olmuştur. Umarım çabucak anlatırsınız


Kedinizin bu tepkisi bence çok normal, canı yanıyor olabilir, psikolojik olarak kötü hissetığı için de olabilir. Onun için tehlikeli bir yer değilse nereye yatarsa yatsın kaldırmaya çalışmamanızı tavsiye ederim.


Bu süreçte bol bol ilgiyle sevdikleri yiyecekler ile besleyerek şımartmak gerekiyor bence. Ben oğlumda bu süreç boyunca sadece yaş mama ile beslemiştim mesela, kuru mamayı sindirememiş kustuğu için ve keyfini yerine getirmek için çok iyi olmuştu. Tavsiye ederim,bunun dışında iki kedinizi iyileşme sürecinde ayırmanız birbirinin yaralarına zarar vermemeleri ve daha rahat bir süreç geçirmeleri açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum. Tabi ki birbirine zarar vermiyor ve birbirlerine destek olmak istiyorlarsa birlikte kalmaları daha iyi olur bence

goknur
goknur

18247

Cok tesekkur ederim size. Beni korkutan fazla narkozun verilmesi. Gozleri cakmak cakmak bakiyor fakat hep yatmak istiyor. Bende yas mama vericem en sevdiklerinden vericem hemde. Evlatlarim onlar benim. Yeter ki gezinebilsin. Ayirmaya gelince ayiramiyorum onlari ben :) iki disi kedim olduguna inanmasam asiklar dicem. Digeri ona hic ellemiyor. Cunku alfa suanda yatan :) bugun ogleden sonra yemek vericem veteriner yemesse hemen iletisime gec dedi en sevdikleri mamadan vericem onlara. Ama birsey olucak diye aklim cikiyor dun geceden beri agla agla helak oldum.

duygumtr
duygumtr

605

Göknur ben de Nisan ayında kısırlaştırdım dişi kedimi..Veteriner bana yemek yemez su içmezse benimle iletişime geç dedi... Gölge az yiyordu ve az az su içiyordu...Az az yemesi ve az su içmesi normal... Benim kedim de kum kabının içerisine yatmıştı, bu gibi durumlarda kucağına almaya çalışma...Çok hafif bir şekilde kum kabından inmesi için ona dokunabilirsin sadece... onu bi hafta 10 gün dediğim gibi kucağına alma.. karnının gerilmemesi gerekiyor, yaklaşık 7-10 gün sonra tamamen eski fonksiyonlarına kavuştu benim kedim, yavaş yavaş oyunlar oynamaya, yemeğini daha rahat yemeğe ve bandajları ile yakalığı çıkartıldıktan sonra daha rahat uyumaya başladı... Bu süreçte ona devamlı müdahale etme, istediği gibi uyusun.. zaten günün 4/3 ü uyuyarak geçirir ilk zamanlar.. dinlenmek ona iyi gelecektir..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 589 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR