Bu Doğru Mu ?

ozmet
ozmet

867 Puan

merhaba ben ocak ayında 1-2 yaşlarında bir kedi aldım sokaktan yıkadım nisan ayında doğum yaptı 2 yavrusu oldu biz 1 ini alacağız diğerlerini bırakacağız güvenli bir yere şimdi asıl sorum ben ne anneye ne yavruya hiç aşı yaptırmadım bulunduğum yerde hiç veteriner yok böyle besliyorum bakacağımız yavruyuda aşısız beslicem ama yıkıyoruz bir şey olur mu aşısız olduğu için veya aşı yerine evde neler yapabilirim.

6 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Köy güvenli mi?Tecavüz diyorum, 3 aylık kedi diyorum...Bakın, veteriner yok diyorsunuz o bebekler Allah korusun hasta olsa veteriner olmadığı için iyileşemeyecekler belki de ölecekler...Her türlü tedaviyi evde yapmak mümkün olsaydı veterinerlere gerek de olmazdı zaten...onları gerçekten seviyorsanız her türlü ihtimali göz önünde bulundurmalı, hastalığını, kazasını, sakatlığını düşünmeli ve bu nedenle de bir şekilde bir veterinerle iletişiminizi mümkün tutmalısınız.Şartlarınız uymuyorsa onların iyiliği için şartları uyan birilerini bulmalı ve onlara emanet etmelisiniz.

Hilakyol
Hilakyol

7623

Kediler icin buakdar seyi yapamayacaksaniz bulundugunuz yer dolayisiyla bence kesinlikle sahiplendirmelisiniz.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Diğerini bırakabilecek olmanıza ne desem bilemedim...En azından sahiplendirmeyi düşünebilirsiniz.Güvenli bir yere bırakmak güvenli olmaz çünkü onlar için güvenli tek yer gerçekten onları evlat olarak sevebilecek insanların yanı.Daha bugün 3aylık yavruya tecavüz haberiyle morallerimiz alt üst olmuşken bir yavruyu güvenli bir yere bırakmak ne kadar mümkün...Bulunduğunuz yerde hiç veteriner yoksa bile en kısa sürede size en yakın veterinere gidip anneyi de yavruyu da aşılatmalısınız.Hatta yavrunun herhangi bir hastalığın taşıyıcısı olup olmadığını öğrenebilmek için bir kan testi de gerekli.Belki iç-dış parazit aşıları yerine evde birtakım bitkisel uygulamalar deneyebilirsiniz ama karma aşıyı kesinlikle yaptırmalısınız çünkü kedileri ölümcül olan birçok hastalıktan karma aşı koruyor ve evde yapılabilecek herhangi bir alternatifi de yok.Yıkama konusuna gelince eğer şampuan ki kedi şampuanları da buna dahil, ile yıkıyorsanız bu zararlı.Hele ki aşısız kedilerde daha çok zararlı çünkü kolaylıkla üşütüp kedi nezlesi olabilir ya da şampuandan kaynaklı deri hastalıkları gelişebilir. İlla ki yıkamak istiyor iseniz ılık suyun içine 5-10 damla biberiye yağı ve 5-10 damla lavanta yağı damlatıp bu suya batırdığınız bezle kedinizi güzelce silip ve sonra kurutabilirsiniz.Böylece dış parazitlere karşı da koruma sağlamış olursunuz.Ancak şu an için izlediğiniz yöntemin doğru olduğunu düşünmüyorum.Aşısız bakacağım, güvenli yere bırakacağım gibi ifadeleriniz çok da iç açıcı değil ne yazık ki...İmkanınız varsa veterinere kolayca ulaşımı olan ve daha iyi koşullarda bu minnoşlara bakabilecek birilerine sahiplendirme yapmanız onlar için çok daha iyi olacaktır...

aysegunerr
aysegunerr

114944

Diğerlerini nereye bırakacaksınız, sahiplendirecek misiniz? Yıkamanız doğru değil. Bundan sonra çok zorunlu olmadıkça yıkamayın. 3 yıllık karma aşısını yaptırmalısınız en azından. İnternetten damla alabilirsiniz iç dış parazit için. Uğraşabilirseniz sprey vs. yapabilirsiniz ve ya Naturalis Adrayms dan iç parazit için Hindistan cevizi yağı dış parazit için de sprey alabilirsiniz.

ozmet
ozmet

867

köye bırakıcam

ozmet
ozmet

867

hiçbirşey kullanmadan beslesem nolur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 564 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR