Sokak Kedisi Doğurmuş Ve 1 Yavrusunu Emzirmiyor

Merhaba, burada bi kedi doğurmuş 4 5 yavru var ama 1 tanesi anne kediden uzakta kalmış, diğerleri hep üstünde duruyor. Dün yaklaşmak istedim mama su filan verip yavaş yavaş ama saldırgan tavrı var malum. Biraz yaklaştığımda o yavrunun önüne atlıyor hemen ama hala aramızdaki güveni kuramıyorum. Uzakta kalan yavrunun sesi bile çıkmıyor denecek kadar azaldı. Belediyeyi çağırsam daha bi stres olur diye düşündüm. Sadece mama ve su bırakıyorum yakınına. Uzakta kalan yavruyu reddetmiş olabilir mi?

3 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114764

Merhabalar.


O yavrunun orada olduğunun farkında olmadığını sanmıyorum anne kedinin. Kedi bildiğiniz bir kedi mi, yaşı küçük mü? Eğer küçükse ve ilk doğumuysa tecrübesizlikten ne yapacağını bilmiyor da olabilir. Ama yine de reddetmiş olma ihtimali daha yüksek görünüyor. Tek kalan yavruya süt anne bulabilme şansınız var mı acaba?


Bol patili günler dilerim.

Biraz önce mama ve su bırakmaya giderken baktım. Diğer yavruları farklı bir yere taşımış, bu kediyi arkada bırakmış. Üstünde sinekler filan vardı ve çok zor nefes alıyor, 20 30 saniyede bir karnı şişiyor. Dün almak için uğraştım biraz ama yaklaştırmadığı için alamamıştım. Yaşama ihtimali az olduğu için ayrı tutmuş olması çok yüksek ihtimal. Veterinerime sordum ama bu saatten sonra yaşasa bile sendeki dişi kedinin durumundan daha kötü olur dedi. Benim dişi kedi kısır değil ama hiç doğurmadı, bağışıklığı düşük diye kısırlaştırma yapmıyor hiç bi veteriner. Bakabilecek tanıdığım da yok yani.

aslihan_e
aslihan_e

128975

O yavru zaten hasta olduğu için emmiyordur, yoksa anne kendisi tutup emzirmiyor, her şey yavruda bitiyor. Aşırı yabancı koku sinmediği sürece kolay kolay reddetmez anne kedi. Hastalık bulaşmasın diye diğerlerini taşımış, diğer yavruların sağlıklı kalması için dua etmekten başka yapabileceğimiz başka bir şey yok. O kadar küçük yavruya ilaç da verilmez.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 77 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.159 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR