Kedim Kilo Almıyor!

Alsas
Alsas

237 Puan

Kedim hiç kilo almıyor ve 8 aylık sadece kuru mama yiyiyor birde yaş mama asla et ve benzeri şeyler yemiyor tek yaş mama ve kuru mama bana yardımcı olabilir misiniz?


6 CEVAP

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Galiba kedinizin cinsi russian blue. Tam anlayamadim ama öyle gözuküyor. Benim kedimin cinsi de british sorthair ve russian blue kırması. Benimki dişi galiba sizinki de dişi. Ben de veterinere sormuştum. Çunkü benimki de sadece yaş mama ve kuru mama yiyor. Veteriner bana bu durumun daha iyi olduğunu hatta yaş mamanın haftada 1 kez verilmesi gerektigini soyledi. Eğer kedinize kaliteli mama veriyorsanız diğer yemeklere gerek yokmuş. İnanın bu durum gerçekten avantaj. Çunku kediniz baska şeylerden surekli yerse tuvaleti çok kötü kokuyor ve tüy problemi oluyor. Benim kedim de 8 aylikken çok zayıftı. Kocaman kulakları vardı ve kemikleri sayılıyordu. Ama şuan çok daha iyi.

cakil_18
cakil_18

1979

Kilolu olması sağlıklı bir durum değil zaten normal gözüküyor. Her şeyi yemesi de iyi değil böyle daha sağlıklı

Cansuozen
Cansuozen

655

Benim kedimde aynı durumda sadece kuru mamasını yer arada haşlanmış tavuk balık gibi şeyler hazırlıyorum ama çok az yiyip bırakıyor. Kısırlaştıktan sonra da kilo almadı. Bende bi ara kafama takmıştım bu durumu ama kilolu olmasından iyidir, kilolu olması sağlık sorunlarına yol açabilir. Aşırı zayıf değilse takılmayın, yeterince kuru mamasını ve suyunu içtikten sonra bir sıkıntı yaratmaz. Bir de iştahı artması için şunu yapabilirsiniz günde 1 veya 2 kere 10 20 dakika avlanma oyunu oynatın sevdiği bir oyuncakla ve yorulmasını sağlayın, daha sonra ıslak mama veya kuru mama verin, benim iştahsız kedim bile nasıl iştahla yiyor şaşırıyorum. Bu şekilde egzersiz yapmaları hem fiziksel hem psikolojik sağlıkları açısından çok iyi çünkü doğaları böyle, avla öldür ve ye.

Alsas
Alsas

237

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim kedim russian blue ile tekir kırması sanırım bu cinse göre normal birşey hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum

sertenisto
sertenisto

101

Bazı cinsler daha ince uzun yapılı oluyor. Özellikle de kısa tüylü olanlarda daha belirgin oluyor bu durum. bence kediniz sağlıklı görünüyor ki sadece kuru mama yemesi büyük avantaj. doğumdan sonra her gün verdiğimde yaş mamaya alışan kedim şimdi beni çok zorluyor

dilaykablan
dilaykablan

15922

Benim kedim de 1 yaşında 3 kilo, kuru ve yaş mama dışında hiçbir şeyi ağzına sürmüyor. Veterinere zayıf değil m diye sorduğumda gayet normal olduğunu söylemişti. Aşırı zayıf değilse ve sağlık problemi yoksa canınızı sıkmayın, tüm kedilerin vücut yapıları aynı insanlar gibi farklı oluyor. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10375 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR