Annem Üç Yıldır Bizimle Olan Kedimi İstemiyor

Kedim 3 yıldan fazladır bizimle ama annem kedimi istemiyor. "başkasına vercem orda daha iyi bakarlar" "her tarafım kedi tüyü bıktım sürekli miyavlamasından yeter artık" diyor. ama kedimi bırakmak istemiyorum.
mesela tatile gitmiştik ve tatil boyunca sürekli biri kediyi kontrol edip mama ve suyuna baktığı halde eve döndüğümüzde kedim çok miyavlamıştı. miyavlamak da değil ağlamak sayılır yani. o halini görünce ben de ağladım. sonraki günlerde de hiç yanımdan ayrılmadı sürekli sarıldım kedime.
kedim kısa süre bile beni görmeden dayanamıyor, hayat boyu baksın diye başkasına nasıl vereyim?
1 saat durmadan ağladım ama annem ikna olmuyor. "ben mi kedi mi" "kediyi istiyorsan onu da al git evde istemiyorum ben" diyor.
ne yapıcam😭

5 CEVAP

honeypie1
honeypie1

471

Sevgili Bahar,
Yazdıklarını üzülerek okudum. Annenle temizlik ve tüy konusunda ekstra yardımcı olacağına dair konuşabilirsin. Kediler tüy dökecek olan hayvanlar fakat görüyorum ki kedin uzun tüylü. Düzenli tarıyor musun bilmiyorum eğer taramıyorsan başlamanı öneririm belki şikayetler de azalır annen tarafından.
Kedinin fazla miyavlamasının sebebi gittiğinde seni özlemiş, döndüğünde seni gördüğüne sevinmiş olması. Umarım güzel bir şekilde sonuçlanır.

Mini2019
Mini2019

11728

Asla pes etme. o bir anne ve ne kadar katı dursa da yufka yüreği var. zıtlaşma sadece akışına bırak, kısırlaştırmadıysan kısırlaştırman miyavlamasını azaltacaktır. Tüy için de düzenli taramak minimumda tutuyor dökülmeyi.

honeypie1
honeypie1

471

*sevgili kedimi_çokseviyorum

SevimliCadi
SevimliCadi

107740

Anlattıklarınızı okurken annenizin kediyi evde istemeyişinin altında başka bir neden yatıyor gibi geldi bana. Kedinin tüyünden, bakımından vs. şimdi mi rahatsız olmaya başladı anneniz? 3 yıldır kediden sürekli şikayetçi miydi? Değil 3 yıl, bir insan 3 günde bile bir hayvana alışıyor, bağlanıyor... Şimdiye kadar kedi ile aralarında hiç bir bağ gelişmedi mi?


Arkadaşların tavsiyelerine katılmakla birlikte sorunu irdelemenizi öneririm. Tüyü, miyavlaması, vs. bana biraz işin bahanesi gibi geldi açıkçası. Tüyden şikayetçiyse sık sık kedinizi tararsınız, her gün evi silip süpürürsünüz mesela. Ama sonunda sizi kedinizle kendisi arasında bir tercihe zorluyorsa, bence altında başka bir şey vardır. Kedinize verilen ilgiyi kıskanıyor olabilir. Kedinizin miyavlaması başını ağrıtıyorsa annenizin bir sağlık sorunu olabilir. Evin temizliğini sadece kendisi yapıyorsa, kedinin arkasını toparlama görevi de eklenince işler ağır geliyor olabilir. Kedinin bakımına ve evin düzenine biraz daha dikkat edin. Doğrudan kedinizi ilgilendiren işlerin sorumluluğunu siz alın; kediyi tarama, yattığı yerdeki tüyleri toplama, vs. gibi. Sonra da bir süre annenizi gözlemleyin, derim. Annenizin şikayetleri azalırsa çok iyi... Bu sefer kedinin başka şeylerini öne sürmeye başlarsa, asıl nedeni bulmanız ve buna göre hareket etmeniz gerekir.


Bir de, aynı evde kimlerle yaşıyorsunuz bilmiyorum. Ama onların desteğini almanız da gerekebilir. Evdeki çoğu kişinin veya evin büyüğü olabilecek birinin kediyi evde istemesi, sevmesi, vs. önemli. Böyle durumlarda kedinin evde kalması sağlanabilir belki.


Umarım sorununuz güzelce çözülür ve kedinizden ayrılmazsınız.

Çok üzücü ama bence Anne yüreği şefkat doludur
Biraz desteğinle çözülür inşallah sorunlarınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 158 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.210 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR