Kedinin Dışarı Çıkması

BLCNuray
BLCNuray

636 Puan

Merhabalar. Ben arada kedimi yakınımızın bahçesinde götürüyorum.
Toprakta geziniyor orada vakit geçiriyor. Herhangi bir kediyle temasa geçirmiyorum ama bahçe kedilerin girip çıktığı bir yer. Sorum şu ki kedimin (aşıları tam) herhangi bir hastalık kapma riski var mı? Yani sokak kedisi ile teması geçmese bile kedilerin yaşadığı yerde gezinmesi sorun teşkil eder mi?

2 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

115338

Aşıların korumasina güvenmediğim için kendinizin hastalık kapması İhtimal dahilinde ,diğer yandan toprakla temas etmesi ,güvenli bir bahçede oynaması ona iyi gelen bir aktivite
Karar sizin
Şahsen riske girmezdim

SevimliCadi
SevimliCadi

107740

Hastalık kapması için diğer kedilerin salyası, dışkısı vs. ile bir temasta olması gerekir. Mesela başka bir kedi o bahçeye dışkısını yapıp tam kapatmadıysa, sizin kediniz de dışkıya basıp sonrasında patisini yalarsa bulaşma ihtimali vardır. Ayrıca kedinizin toprakla teması, pire gibi parazitleri de kapmasına neden olur.


Açık havada, doğayla iç içe olmasını sağlayarak kedinize iyilik yapmak istiyorsunuz, anlıyorum. Ancak beraberinde getirdiği riskler bence ağır basıyor.


Balkonunuz varsa orayı bu amaç için kullanabilirsiniz. Balkonu ağla kaplatıp içine kedilere zararı olmayan bitkilerden, kedi kulelerinden vs. koyarak benzer bir deneyim yaşatabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 85 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.210 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR