2 Aylik Erkek Golden Retriever Kopegimin Ic Paraziti Hakkinda

ali2424
ali2424

232 Puan

Merhaba


2 aylik erkek golden retriever kopegimin ic paraziti oldugunu ogrendim
yalniz veterinerimiz 3 gun ust uste ic parazit hapi verdi kopegim bugun ishal , halsiz ve hicbirsey yemedi ve icmedi
sizlerden yardimci olmanizi rica ederim.


tesekkurler

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128994

Aslında başka bir veterinerden yardım alsanız daha iyi olur. Köpeğiniz parazitlerin savunma amaçlı salgıladığı toksinler yüzünden zehirlenme benzeri bir olay yaşamış gibi. Yoğun parazit durumunda tam doz parazit ilacı vermek hayvanların zehirlenmesine yol açabiliyor. Üstelik hiç dinlenmeden üst üste üç gün tam doz verilmiş sanırım. Aniden ilacı alan parazitler bağırsaklara tutunmaya çalışarak yaralar açarlar. İshal için hafif sulu kalacak şekilde lapa pirinç haşlayın, içinde tavuk göğsü de olursa çok daha iyi olur, onu miksere pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar çektirin, kaşıkla bastırarak süzgeçten geçirin ve şırınga ile köpeğinize yedirin. Parazit ilacı sonrası ishale en iyi gelen şey bu. Birkaç gün başka bir şey vermeden sadece bu şekilde besleyin. Ben sizin yerinizde olsam enfeksiyon ihtimaline karşı bir ateşine baktırırım. Bazen parazit sorunu hastalık ihtimalini şaşırtabiliyor. Hayvanda parazit varsa ondan rahatsızlandı, ishali o yüzden sanıyorsunuz ama aynı zamanda viral rahatsızlık geçiriyor olabilir (Sadece bir ihtimal). Maddi durumunuzda sorun yoksa ben olsam hayvan yemediği için ve ishal olduğu için serum taktırırım. Vücudu hızla sıvı kaybetmeye başlıyor, su içse bile vücut suyu alamaz. Yavru olduğu için yetişkin bir köpeğe göre bu durumlar çok daha risklidir. O nedenle tedbiri elden bırakmamalısınız.

ali2424
ali2424

232

tesekkur ederim. yarin ilk isim baska bir veterinere goturmek. 2. haptan aldiktan sonra ishal oldu .dun 3. ic parazit hapini verdiler.bugun yemek ve su icmedi. sadece kefir ve bagisiklik icin bir takviye verebildim. daha sonra tekrar veteriner goturdum atesini olctuler atesi yoktu. veteriner siringa ile yas mama ve su verdi

aslihan_e
aslihan_e

128994

İshal durumunda yaş mama hiç iyi gelmiyor. Dediğim gibi pirinç lapası ile besleseniz ishal uzun sürmez. Genelde normal mama yemeye devam ettikleri sürece ishal de uzun süre devam ediyor. Lapa ile 2-3 günde düzelmeye başlıyor.

ali2424
ali2424

232

tesekkur ederim. bugun hemen baska bir veteriner goturdum serum aliyor.bugun gozetim altinda kalicak

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 57 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.235 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR