Enfeksiyon

Smyye11
Smyye11

195 Puan

Merhaba. Köyde sokak kedisi olan ama ara ara eve giren bir kedimiz var. Yaklaşık 2 ay önce doğum yaptı. 4 kediyi emzirdiği için zayıfladığını ve yorulduğunu düşündük. Eve gelip sürekli mermer kısımlarda yatıyordu. Haftasonu çok kötü bir hâlde eve geldi. Fotoğraftaki hâli biraz daha düzelmiş. Veteriner enfeksiyondan dolayı olmuş dedi. Yüzünün sadece yarısında sıkıntı var. Yani bir gözü tam açık diğeri fotoğraftaki gibi. Ağzını tam açamıyor haliyle mama da yiyemiyor. Şırınga ile sıvı veriyoruz ama onu da tam içemiyor. Nefes almakta güçlük çekiyor. Veteriner sadece enfeksiyon demiş ve ilaçlar, iğneler vermiş. İnternetten araştırdım fakat buna benzer bir durumla karşılaşmadım. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Rahatlaması için başka ne yapabiliriz?


6 CEVAP

Ahudr
Ahudr

12114

Sanki bir sey yapismis gibi agzina gozune enfeksiyon olduguna emin misiniz bir anda nasil bir enfeksiyon bu boyle simsiyah olmus

dnz3434
dnz3434

586

Sevgi vermeye çalışmak dışında aklıma hiç bir şey gelmiyor.. Veterineri zaten yapılabilecek her şeyi yapmıştır diye düşünüyorum. Çaylı pamukla kompres falan iyi gelirmiş gibi geliyor ama öneri yapmaya çekiniyorum. Daha kötü olursa diye.. sanırım bol sevgi ve tedavi sürecinin desteklenmesi dışında pek bir şey yapamayacaksınız :( çok geçmiş olsun.

Smyye11
Smyye11

195

Araba mı çarptı acaba diye düşündük ama daha sonra bir başka veterinere de getirdik. O da enfeksiyon kaynaklı demiş. Hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştık nasıl bir enfeksiyonsa kedi ne yemek yiyebiliyor su dahi içemiyor. Ama verilen iğnelerden sonra o siyahlıklar kalktı çok şükür.

Smyye11
Smyye11

195

Teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için 💐

Ahudr
Ahudr

12114

Yemek ve su tuketemiyorsa agzinda yada bogazinda bir sorun vsrdir detayli baktilar mi var mi agiz icinde bir sey

aslihan_e
aslihan_e

129020

Boğazına virüs yerleşmiştir, toz zencefil bulabilirseniz çayını yapıp şırınga ile içirin veya kekik çayı da virüsleri öldürür.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 132 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.298 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR