Kedimde İç Parazit Var Fakat Dışkısında Göremiyorum

Milky99999
Milky99999

236 Puan

Aslında kendi kedim değil abimin kedisi bir ay ben bakacağım bir durumdan dolayı, birkaç defa dışkıyla birlikte kan gördüm ve birkaç damla değildi bildiğimiz pıhtılı kan . Veterinere götürdük fakat hassas mideli olduğunu düşünüp mamayı değiştirdiler . Birkaç gün kan kesildi hiçbir şey gelmedi , kumu temizlerken ince ip şeklinde şeffaf bir şey fark ettim ertesi gün veterinere gittik iç dış parazit yeniledi ve parazitler dökülür dedi ama iki gündür dışkısında göremiyorum gayet normal dışkı gibi . Şunu da sormak istiyorum benim kendi kedim de var parazitin ona geçme ihtimali olduğunu biliyorum ama bunu önlemek için ne yapabilirim

6 CEVAP

Poki
Poki

916

Kendi kedinizi iç/ dış parazit yaptırarak koruyabilirsiniz bir tek. onun dışında şeffaf bir şey görmeniz belki kedinin yanlışlıkla yuttuğu bir şey de olabilir. Bazı parazitler dışkıda görünür ama bazı görünmeyen parazitler de vardır. İç parazit görüp başlangıç ilacı yapıldıysa 21. gün 2. İç parazitin de yapılması gerektiğini unutmayın. Geçmiş olsun.

Magnetar
Magnetar

494

Ölen parazitleri göremezsiniz. Tıpkı insandaki gibi. Bağırsağında parazit olan insanlara antihelmintik ilaçlar verilir ve arkasından kuvvetli bir müshil yazılır ki, bağırsaklar süratlerle boşalırken, cansız parazitler tek seferde atılsın. Müshil kullanmayan insanlarda zamanla dışkıya karışarak atılır fakat görülmesi imkansız hale gelir. Çünkü ölü beden bağırsak florasını oluşturan probiyotik bakteriler tarafından parçalanır. Dolayısıyla dışkıda görülmezler. Kedinizdeki durum da bundan farklı değil.

aslihan_e
aslihan_e

129020

Gayet görünüyorlar valla, yıllardır parazit ilacı verince kakalarında bol bol döktülerini görüyorum. Zaten hapların reçetesinde ayrıca müshile gerek yoktur, müshil etkisi yapar gibi yazılar olabiliyor. Hap vermediyse geniş semptomlu caniverm gibi hap deneyin. Belki de gördüğünüz parazit değildir, bilemedim, şeffaf olması kafamı karıştırdı, parazitler beyaz olur.

Milky99999
Milky99999

236

Veterinere gösterdiğimde parazit dedi bilemiyorum hap yutturdu bu arada hâlâ dışkıda yok bir şey . Kedi arada sırada titriyor bu da beni endişelendiriyor üzülüyorum gerçekten , yarın iç parazit tekrarı için tekrar gideceğim vete

Milky99999
Milky99999

236

Ha bir de çoğu yerde görüyorum bu parazitin eve yayılma gibi bir ihtimali var mı ?

aslihan_e
aslihan_e

129020

Hap da yuttuysa bence parazite odaklanmak yerine başka rahatsızlık aransın. Titreme hiç normal değil. Tabi parazit yumurtaları popodan yattığı yerlere dökülüyor, hijyene dikkat etmelisiniz. Parazitli kediyi özellikle yatağınıza yatırmayın. İlaç vermeden önce yattığı yerleri temizleyin. Şuan kedide yumurta harici parazit kalmamış olması gerekli. 21 gün sonra tekrar ilaç verilir. 10-15 gün aralıklarla da verilebiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 129 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.351 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR