Kedim Tıraş Oldu Depresyona Girdi

selinay41
selinay41

16758 Puan

Hemen linç etmeyin kendini taratmıyor her yolu denedik uzun tüylü makine coon cinsi ve tüyleri kıtık olmuştu kendini yoluyordu tıraş oldu dün hala yemek yemiyor su içmiyor çok mutsuz 2 sene önce de tıraş olmuştu ne yapabilirim

8 CEVAP

Cennet29
Cennet29

124306

Keşke kıtıkları kestirseydiniz tüyleri de kısalttırsaydınız traş ettirmek yerine.

eceyalinay
eceyalinay

783

kendini yolmasi bir depresyon belirtisi olabilir. uzun tuylu irklarda ozellikle biraz kiloluysa kedi kendini tamamen temizleyemeyebilir. bu durumda sizin duzenli olarak taramaniz ve tuylerin matlasmasiniz onleyecek solusyonlar kullanmaniz lazim. ama kendini yolmasi gercekten goz ardi edilmeyecek, tiraslamakla kalici olarak duzelmeyecek bir durum. kediniz evde tek mi kaliyor gun icinde. ya da onunla duzenli bir oyun saatiniz var mi?

selinay41
selinay41

16758

Hayır evde 3 kişi sürekli ilgileniyor her istediğini yapıyoruz kıtık olan yerleri çıkarıp atıyordu fayanslara yatıyordu rahatlasın diye yaptırdık

eceyalinay
eceyalinay

783

anladim, cok sevindim bol bol ilgi gormesine. tras etmek cok da abartildigi kadar dramatik bir sey degil zaten faydasi olduysa ne guzel. ama tuyleri uzadikca gunluk olarak taramak lazim uzun tuylu bebekleri. cok cok gecmis olsun.

aslihan_e
aslihan_e

129026

Makasla kesin kıtıkları, asla traş ettirmeyin. Depresyon tanısını kendi kafanızdan koymayın, mutlaka başka bir veterinere danışın, hasta olmadığından emin olun. Başka veteriner diyorum çünkü hayvan sağlığına önem veren veterinerler traş yapmıyorlar.

honeypie1
honeypie1

477

Taratmıyor kısmına katılmıyorum. Sabırla alıştırmanız gerekiyor uzun tüylü bir kediye sahipseniz.

selinay41
selinay41

16758

şuan çok mutlu sıkıntı yok

aslihan_e
aslihan_e

129026

Abartıldığı kadar dramatik olmasa buraya sürekli "Kedim traştan sonra yemez içmez oldu" başlıkları açılmaz. Kesinlikle çok zararlı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 136 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.444 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR