Arkadaşlar Sabah Uyandığımda Bu Haldeydi. İshal Mi Olmuş Yoksa Kusmuş Mu Anlayamadım?

srgnl
srgnl

170 Puan

Tuvaleti hemen ileride, ishal olup yetişememiş mi yoksa halıya mı kusmuş anlayamadım. Tüy yumakları da mevcut ama ishal olmuş gibi de duruyor. Biraz gözlemlemeli miyim yoksa hemen veterinere götüreyim mi.


8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131606

Kusma ya da kaka da olsa bağırsağındaki bir şey onu rahatsız etmiş. Bu nereden çıkarsa çıksın bağırsaklardan gelen bir görüntü. Artık tüy yumağı tıkanıklık yaptı da kustu mu yoksa bağırsaklarında bir şekilde rahatsızlık hissetti de oraya kaka mı yaptı bilemem. Son bir ay içinde parazit ilacı vermediyseniz verebilirsiniz. Düzenli malt kullanmıyorsanız kullanın veya sağlıklı yağlardan tüketmesine özen gösterin ama şuan değil, önce kaka yapmasını bekleyin ve ishal sorunu yoksa öyle yağlı ürünler verin.

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5748

Kokladınız mı? Eğer dışkısıyla aynı kokuyorsa büyük ihtimalle dışkılamıştır ve kumun dışına yaptıysa mutlaka altında yatan bir sorun olabilir. Eğer dışkı kokmuyorsa çok fazla tüy yumağı görüyorum onu kusmuş olabilir

Tüy yumağı kusmuş

honeypie1
honeypie1

685

Dışkısı o. Tam anlamıyla ishal diyemem hafif bir yumuşama olmuş. Farklı yediği bir şey ya da soğuk bir şey rahatsız etmiş olabilir. Su tüketimini takip edin. Daha da sıvılaşırsa veterinere danışın.

srgnl
srgnl

170

Sağlıklı yağlardan bahsettikleriniz neler? Bilmediğim için soruyorum daha sonrasında veterinerime de danışacağım..

aslihan_e
aslihan_e

131606

Balık yağları, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı mesela.

aslihan_e
aslihan_e

131606

Kediler bazen öyle kusarlar ki arkadaşlar, biliyorsunuzdur belki, kakaları ağızlarından çıkıyor, eğer sadece mideden gelen bir istifra değilse, bağırsaktakiler çıktıysa şekli de kakaya benzer, kokusu da, rengi de. O nedenle bakarak bu kesin kaka ya da kesin kusma diyemeyiz.

aslihan_e
aslihan_e

131606

Tabi bağırsaklar henüz görevini yerine getirmediyse kakaya benzemeden de kusabiliyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 232 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.943 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR