Kaç Gram Mama Vermeliyim

ssuudee7
ssuudee7

204 Puan

köpeğim 2 aylık pomeranian mamasını ölçmeden günde 2 kez veriyordum yaş mamayla kuruyu karıştırıp ama fazla verdiğimi düşünüyorum neye göre gramını ayarlayıp vermeliyim

6 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

117718

Paketin üzerinde belirtiliyor

SevimliCadi
SevimliCadi

108369

En garantisi hassas tartı alıp tartmak... Bir süre sonra kaç gram mamanın ne kadar olabileceğini göz kararı anlıyorsunuz zaten.


Tartı alamayacak durumdaysanız bir petshoptan sizin için mamayı tek öğünlük/günlük tartmasını rica edebilirsiniz. Mamayı bir kaba koyup kabı işaretlerseniz sonraki öğünlerde gramaj konusunda sıkıntı yaşamazsınız.


Bir diğer çözüm de mamanın en ufak boyunu alıp ölçü kabı olarak kullanacağınız kaptan kaç kaplık mama çıktığını hesaplamak... Mesela 2 kglık mamayı çay bardağıyla ölçersiniz. 40 çay bardağı kadar mama varsa, kullandığınız çay bardağı 50 gr mama alıyor demektir.

ssuudee7
ssuudee7

204

işte o gramı nasıl ayarlayabilirim

Mslna01
Mslna01

9999

Hassas tartı kullanarak ayarlayabilirsiniz

Mslna01
Mslna01

9999

Mama paketinin arkasında yazıyor gramı oradan bulabilirsiniz

MelisRose
MelisRose

924

Merhaba,


kullanığınız mamanın ölçü kabını petshoptan rica edin, eğer yoksa mama paketi üzerinde yazan gram kadar yukarıda arkadaşlarında söylediği gibi tartmasını rica edin.
bunların hiç birini yapamıyorsanız, bir poşete biraz mama koyun, hangi kap ile ölçüyorsanız yanınıza alın. şu an migros, bim gibi marketlerin hepsinde manav tartısı var. orada tartıp kabınızı işaretleyin.
çok fazla mama karıştırıp yada fazla mama verip şu an için yavrunun bağırsaklarını yorar sadece ve tuvalet eğitimizi olumsuz etkiler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 136 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.766 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR