Kedimi Yıkamalımıyım?

DNZDGN08
DNZDGN08

612 Puan

6 Aylık Bristish Shorthair kedim pirelendiği için yıkamayı düşünüyorum.Suyla arası da fena değil yani sudan nefret etmiyor.Ancak zararı olur mu olmaz mı bilemiyorum. 3 aylıkken veterinere sorduğumda gerek yok demişti.Ben buradaki tecrübeli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.Şimdiden teşekkürler.

13 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Pirelendiyse öncelikle dış parazit uygulaması yaptırmanızı tavsiye ederim.Çünkü yıkasanız dahi su/şampuan pireleri öldürmeyeceği için pirelerden kurtulamayacaksınız.Dış parazit uygulamasını yaptırdıktan 2-3gün sonra orta boy bir kovaya sıcağa yakın ılıklıkta su koyup içine 10 damla kadar lavanta 10 damla kadar biberiye ve 3damla da kekik yağı damlatıp güzelce karıştırdıktan sonra kedinizin boynunun aşağısını bu suyla yıkayabilirsiniz.Şampuan-kedi şampuanı dahi olsa kullanmamaya özen göstermenizi tavsiye ederim.Önerdiğim karışım hem çok güzel kokmasına hem parazitleri uzak tutmaya hem de sakinleşmesine yarar.Yıkadıktan sonra güzelce tarayıp tüylerini havalandırıp düşük ayarda fön makinesi ile kurutmaya çalışın.Fazla ıslak kalması üşütmesine neden olabilir.Yıkarken baş bölgesine, kulaklarına su değmemesine özen gösterin.Baş kısmına su değmesi onu hırçınlaştırabilir.Bu karışımı mikro oranlarda küçük sprey şişesine hazırlayıp günde 2-3 kez kedinize sıkarak yaz aylarında serinlemesini sağlarken olası dış parazit sorunlarından korumuş olursunuz minnoşu.

Heiter
Heiter

115202

Yıkamanız, pire sorunu çözmeyeceği için tavsiye etmem. Veterinerinize danışmak kaydıyla, ense damlası uygulayın derim. Hem de en kısa zamanda. Zaten damla uyguladıysanız yıkamanızı hiç tavsiye etmem.

kedilimadam
kedilimadam

114398

Spreyi papatya çayı ile yapacaksanız mesela aynı gün içinde tüketeceğiniz kadar yapmaya çalışın.Demlenmiş papatya çayını uzunca süre bekletmek çok sağlıklı olmayacaktır.Ya da bence bu çok daha güzel bir çözüm, fazlaca yaparsanız yaşadığınız çevredeki sokak kedilerine bu spreyi sıkıp tüketin ki onları da dış parazitten uzak tutmuş olun:) Ben evdeki çocuklara hazırladığım papatyalı spreylerin kalanlarını aynı gün balkonumdakilere ve evimin yakınındakilere sıkıyorum:)

DNZDGN08
DNZDGN08

612

Dış parazit uygulaması düzenli olarak yapılıyor.Çok teşekkür ederim bu karışımı en kısa zamanda uygulayacağım hatta bugün :) peki bu sudan sonra durulama yapmam gerekiyor mu yada sprey şişesi hazırlayıp sıktığımda kendini yaladığında bir sorun olur mu?

kedilimadam
kedilimadam

114398

Hayır durulama yapmanıza gerek yok, aslında bu karışıma bir çay bardağı saf elma sirkesi (yalnızca aktarlarda satılan tortulu) de eklerseniz deri ve tüy sağlığı için de çok faydalı olur.Yalanmasında herhangi bir sorun olmayacağı gibi iç paraziti engellemeye de katkı sağlıyor:)

Heiter
Heiter

115202

Ense damlasının, pirenin tüm yaşam evreleri için etkili olup olmadığını kontrol edin bence. Eğer larva ve yumurta etki etmiyorsa o döngü başa sarıyor çünkü.

DNZDGN08
DNZDGN08

612

Süper çok teşekkür ederim sevgilerle :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Özellikle tekrar belirtmek istedim, sprey olarak kullanmayı düşünürseni yağ oranlarını azaltmanız gerekli.Ben 100mllik sprey şişesine 2şer damla lavanta-biberiye 1 damla da kekik koyuyorum.Ayrıca üşenmem yaparım derseniz yıkama suyuna örneğin bir orta boy demlikle demleyeceğiniz papatya çayını da karıştırırsanız harika olur:)

DNZDGN08
DNZDGN08

612

Papatya çayını duymuştum uygulayacağım güzel fikir dışarıdaki minnoşlar da bundan faydalanmalı :) çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

ccamurr
ccamurr

4208

Veterinere gidin orda pireniçin ense damlaı yaptırın iki saat ensesini ellemeyin yaklaşık bir gün kadar suya değmesin kediniz hatta iki günde olabilir ikinci günün sonunda yıkayabilirsin

ccamurr
ccamurr

4208

Ben olsam pire görsem kedimde ense damlası yaptırırım ve iki gün ilacın etkisini beklerim sonrasında yıkarım

DNZDGN08
DNZDGN08

612

Ense damlası 3 kere uygulanmasına rağmen geçmiyor veterinerde şaşırıyor bu duruma evi dip bucak sürekli temizliyoruz daha doğrusu ne yaptıysak geçmiyor acaba son çare olabilir mi diye düşündüm.Teşekkür ederim bilgilendirme için.

DNZDGN08
DNZDGN08

612

3 defa ense damlası yapıldı veterinerde bunun fazlasının zararlı olabileceğini söylüyor iç parazit dış parazit
de düzenli yapılıyor ancak bir türlü geçmedi doğal yollara başvuracağım bakalım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 776 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR