Persian-Çinçilya-Dollface-Egzotik Shorthair;İran Kedisi Besliyenler

Derdedermanim
Derdedermanim

14076 Puan

Arkadaşlar iran kedisi besliyenler ortak sorunlar çözümler için bu konu altında fikir alışverişi yapabiliriz.Herkez sahip olduğu iran kedileri hakkında bilgi verebilir burda;3 adet iran kedim var biri egzotik diğer ikisi dollface.Bir erkek 2 dişi.

11 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim doll face İran oğlum var. Böyle bir konunun açılmasına sevindim, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak için çok güzel silinmezse:)
İran kedileri hakkında blog yazımi tüm İran kedisi sahiplerinin okumasını tavsiye ederim. Gerçekten çok emek vererek yazdım ve Türkçe kaynaklarda olmayan bilgiler de içeriyor:)


Linkini buraya bırakıyorum https://patipet.wordpress.com/2018/01/23/iran-kedileri-hakkinda-her-sey/

Benimde 6 kedim var.
Anne iran baba egzotic yavruları bilemiyorum ikisinin karışımı:)Kalın Yazı

felishuman
felishuman

10828

Exotic ve İranı farklı ırklar zannediyordum şimdiye kadar o.o Daha neler öğreneceğim acaba. İran kedim yok ama soruyu takipteyim:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Felishuman


Exotic shorthair ve İran kedisi farklı ırk zaten,exotic Amerikan shorthair ve İran kedisinin melezlenmesi ile oluşturulmuş bir ırk. İran kedisinden geliyor yani soyu:)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Karışık olarak cevaplıyim bir kısmını.Benim genelde kedilerim tezgah msa üstü gibi yerlere çıkmıyor ama isterseler 1.5 ye kadar atlayabilirler benim gözlemlediğim.Benim her kedimin yapısı farklı kimisi hareketli kimisi değil ama çok koşturan bir egzotik kızım zaman zaman dilini dışarı çıkarıyor hatta köpek gibi agzından soluyor.Tırnak kesme işlemini bir kere veteriner yapmak istedi müsade etmedim çünkü benim gibi hayvanı strese sokmadan kesemiyor sürekli ben kesiyorum ,tırnağın üstüne bastırınca dışarı çıkar kesimi kolay olur.Genetik olarak hastalıklara yatkınlığı olmaaların arağmen çok uzun süre yaşamış iran kedileri biliyorum ayrıca artık ev şartları ve iyi bakım sebebiyle ev kedilerinin ömürleri baya uzadı bu hususta rahat olun 25 yıl ytaşıyan iran kedisi var benim siyam kedim 18 yıl yaşamıştı.Ben gimcatin yavru süt tozunu sulandırıp veriyorum iki kedim çok seviyor sıvı ihtiyaçlarını karşılıyorlar ayrıca bir kaşık yoğurt ve sade et suyu veriyorum içiyorlar aslında kedi pınarı almak istiyordum ama bu aralar baya para harcadım onlara ;kedi pınarı sürekli aktığı için özellikle ilgilerini çekiyor.Erkekkedim zayıf kilo aldırmak için viştamin kullandım hala ara ara kullanıyorum gimcat multıvitamin severek yiyor ama kilo aynı.N d portakallı balıklı tahılsız yem kullanıyorum henüz kısırlaştırma yaptırmadım muhtemelen erkek kedimi kısırlaştırıcam ilerde.Ben kedimin derisinde bir problem görürsem yıkıyorum özel antialerjik şampuanla.Çok sıcak olduğunda kenar köşede uyuyorlar sabahları ve akşamları hareketleniyorlar.Ama zaten iran kedileri genel olarak uslu ortalığı çok karıştırmıyorlar evde hiç kedi yok gibi :) Fazla vitamin yüklemesi karaciğer ve böbrekleri yıpratır bunu unutmamak lazım sonuçta çoğuda sentetik bu ürünlerin.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Rumeysa hanım sizin bloğunuza merakla girmeye çalıştım malesef olmuyor.(İşyerindeyim belki internet kısıtlı ondandır bilemiyorum)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Derdedermanim


Ben telefondan sorunsuz açabiliyorum. Direk bloğun linkini atacağım ,belki linkten açılır https://patipet.wordpress.com/
Teşekkür ederim ilginiz için:) Okuyabilirseniz görüşlerinizi yorum olarak yazarsanız çok sevinirim. Su konudada bilgi verseniz daha iyi olurdu şeklinde eklemememi istediğiniz bir konu varsa yada beğenmediğiniz bir kısım olursa lütfen çekinmeden söyleyin:)


Bu arada konu hâlâ burada iken size ve diğer İran kedisi sahibi arkadaşlara birkaç şey sormak istiyorum.


İlk olarak özellikle kısır İran kedisi sahibi arkadaşlar,kedileriniz günlük olarak enerji patlaması yaşıyorlar mı? Ve tahminen en fazla ne kadar yükseğe atlayabiliyorlar?




  1. Olarak bildiğiniz gibi İran ırkı böbrek problemlerine yatkın bir ırk,bunun için destek amaçlı bir ürün kullanıyor musunuz? Neler yapıyorsunuz?




  2. Özellikle tam basık burunlu İran kedisi sahibi arkadaşlar aşırı sıcaklarda ve oyun sırasında nefes darlığı konusunda neler yapıyorsunuz?




  3. Basık burunlu ırklarda düzenli banyonun iyi geldiğini söylemişti yanılmıyorsam Exotic shorthair Snoopy nin sahibi. Bu konuda fikriniz nedir? Aranızda kedisini düzenli yıkayanlar var mı?




  4. Kedinizin tırnak kesimini kendiniz yapıyorsanız aşırı pofuduk uzun tüylü patileri yüzünden tırnak kesiminde zorlanıyor musunuz? Ben veterinerimde kestiriyorum ve her kesişinde bundan dert yanıyor da




  5. Birçok kaynak İran kedilerinin hassaslığı, genetik hastalıklarının çokluğu sebebiyle uzun ömürlü olmadığını ve hatta okuduğum bir kaynakda en iyi bakımla en fazla 13 yıl yaşadıklarını yazıyordu. Bu konudaki fikirleriniz ne?




Sorularıma benim cevaplarım,oğlum her gün coşkulu bir şekilde enerji patlaması yaşıyor ve 3 yaşında kısır bir kedi. Ne kadar yüksek bilmiyorum fakat yüksek yerlere atlayabiliyor:) Mantar geçirmesi ve bembeyaz bir kedi olması sebebiyle mantardan koruyucu cilt ve tüy sağlığı için olan Veda vet phytoshampoo ile belli bir düzende değil ama yıkıyorum oğlumu. Böbrekleri için su takviyesi olması açısından haftanın 6-7 günü bol su kattığım yaş mama veriyorum ve şuan ürün araştırıyorum. Şu ürün özellikle dikkatimi çekti https://www.************.com.tr/natur-milk-thistle-beta-glukan-complex-destekleyici-kedi-kopek-45-tablet
Nefes darlığı için ise yaz aylarında( çok ısrar ettiğinde soğuk havalarda sweatshirt u ile kısa olacak şekilde) neredeyse her gün göğüs tasması ile balkona çıkarıyorum. Son sorum hakkında ise şuan canlı bir örnek olan kedili bir hayat bloğunun sahibi Meltem hanım'ın kızı tam olarak 14 yaşında ve çok şükür gayet sağlıklı,daha da uzun yaşar umarım, İnşallah hepimizin kedileri de 14 yaşınıda daha fazlasını da görebilir:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Derdedermanim


Kusura bakmayın cevap verecekken internetim gitti, sonra unuttum vs. ancak yazabiliyorum.


Oğlum gibi haraketli İran kedilerinin olduğunu görmek beni sevindirdi çünkü genellikle haraketsiz olarak bilinip bu yüzden tercih edilen bir ırk oluyor. Bununda diğer şeyler gibi kediden kediye değişebildiğinin örnekleri olması güzel:) Tırnak kesimi konusunda bir veterinerim bir eliyle patisini tutup diğer eliyle makası tutarken zorlanıyor olabilir. Ona yardımcı olayım bundan sonra:)


Bende inşallah uzun ömürlü olacaklarını düşünüyorum,25 yıl inanılmaz bir rakam normal bir kedi içinde. Çok sevindim bu kadar uzun yaşayan örneklerin olmasına. Oğlum yoğurt hiç sevmiyor, süt tozu o kadar değil ama iştahlı içmiyor. Et suyu bir ara vermiştim diye hatırlıyorum ama sevdi mi sevmedi mi hatırlamıyorum. Tekrar deneyeceğim.


Ben her şeyde olduğu gibi vitaminde de doğal olanları tercih etmeye çalışıyorum. Bu yüzden Naturalis Adrayms ve Veda Vet markalarını kullanıyorum. Tabi ki fazla gelmeyecek şekilde ayarlıyorum. Linkini attığım ürün ise böbrekleri temizleyip koruyan bir ürün. Bu yüzden almayı düşünüyorum. Kullandığınız şampuan markası nedir acaba?

nyssa
nyssa

1300

benim de nereydese 8 aylık bi erkek iran kedim var sabahları ve akşamları biraz hareketli ama büyüdükçe tembelleşmeye başladı oyuncaklarına ilgisini kaybetti bazen acaba sıkılıyor mu onu nasıl mutlu edebilirim diye üzülüyorum okşanmaya öpülmeye çok hevesli 24h fiziksel temasda kalabilir o denli sırnaşık..maxiumum sandalye levelında zıplıyor direkt masa boyutuna yada tezgaha falan zıplamıyor

Simgebykl
Simgebykl

5972

Ben tekir kedi besliyorum, iran kedisi besleyen arkadaşlarımda kedilerin sağlık problemlerine daha yatkın oldugunu gördüm. Doğru mu acaba

Kartanesiiii
Kartanesiiii

1402

Merhaba böbreklerle ilgili linkini attığınız ürünü göremedim Tekrar atabilir misiniz?


Bir şey daha sormak istiyorum. Belli aralıklarla kontrol amacıyla hangi testleri yaptırıyorsunuz ve kaç yaşından itibaren yaptırmaya başladınız bu testlere?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2539 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR