Pug İçin Acana Orijen Nd

mostalker
mostalker

690 Puan

merhaba benım pug kopegim var aslında bu soruyu pugı olupta yaşayanlar okuyorsa ve cevaplarsa çok sevinirim.. Bir kaç kişide sanırım fazla proteinden dolayı çok tüy dökümü olmuş, bende de olmuştu bu durum... Böyle bir konu söz konusu olabilir mi yoksa veteriner hilesi midir? Acana ve nd yedirdim cok tüy dökümü oldu proplan somonlu geçtik tüy dökümü cok az şuanda fakat proplanda ıyı bır marka değil korkum bu..

15 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Tüy dökülmesini direk mamaya bağlamak bence yanlış keşke mamasını değiştirmeseydiniz.Havalar ısındı ben bile tüy döküyorum hatta mümkünse kaş kirğpik herşey dölüsün durumlarındayım.
W ile başlıyan mama değil zaten nd acana ciddi iyi markalar.Siz barf ve raw beslenmeyide bir araştırın. Bence köpeğin doğasında olmuyan bir şeyleri yedirmek bile bile onu yıkıma hazırlamaktır ömrü kısalır hayat kalitesi düşer.Et yiyen inek ot yiyen kaplanlar yaratmaya çalışmak saçmasapan bir şey ucuz olsun diye mamalara katılan dolgu maddeleri isterse vitamin bombası olsun zarardan başka bir ey getirmez siyanüre biftek balık ve abcdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz vitaminleri katınca faydalı olmaz.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bakın bu beslenme yaygın değil çünkü kimsenin ekmeğine yağ sürmüyor o yüzden kötüleniyor bence en sağlıklı beslenme bu şekilde olur bende yavaş yavaş geçmeyi düşünüyorum ama malesef bizimde kolayımıza kuru mama geliyor tembellik diz boyu!Yumurta kabuklarını biriktirdim normal suyla kaynattım sonra sirkeli suyla kaynattım güneş altında kuruttum ufalttım bu akşamda makinada çekicem sonra çiğ mama yaptığımda karıştırıcam bu kalsiyum ihtiyacı için faydalı kemik yemiyenler için bu eksiği kapatıyor ayrıca ishali önlüyor.barfı öğren ama ne barf ile besleyenlerin pis ahlakı nede alışagelmişin dışına çıkamıyan marka bağımlıları seni etkilemesin kurallarına uygun beslersen gayet sağlıklı olur.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Barf konusunda facede gruplar var yerli yabancı.Ucuz yararlı bir çok ürün var şartlarına uygun hareket edicekseniz ve geçişte acele etmezseniz en sağlıklısı hatta youtubede tayyar vardı barf diyeti yapan pug bir bakın isterseniz:)

mostalker
mostalker

690

evet onur abiyle hep konusuyorum tayyarın sahibi o böylesini önerdi bana zaten tek bildigimde barf o aslında tavuk baget ve corbalık :) bır saglık problemı cıkmazsa öylede uygulayabılırım

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Tavuk göğsü hafif ve yumuşak önce 3 gün dondurulmuş tavuk göğsüyle başlıcaksınız.İshal olmaması için içine bir miktar yumurta kabuğu ekleyebilirsiniz hijyenik olmalı.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Köpeklerin karekterini yedikleri değiştirmez belki canlı yedirseniz farklı olur diğer ufak hayvanlara saldırabilir o başka konu asıl konu kedi ve köpeklerde kurumama sürekli olursa böbrek fonksiyonları bozuluyor idrar yollarında taş oluşumu hızlanıyor 3-5 senede hayvanın böbrek yoruluyor.Çünkü normalde suyu yedikleri besinlerden alma eğilimleri var biz kuru mamayı dayarsak sürekli hayvan karnı doyunca azıcık su içiyor ona yetiyor oysa daha fazla sdu içmesi lazım ama organizmanın işleyişine göre bir gıda vermediğimizden denge bozuluyor sonra kumu kokuyor şusu kokuyor kokar tabi yediği tuhaf tuhaf kuru pisküvit.Vitamin minarak takviyesi ile barf en iyisi yapabilene.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

şeker pancarı küspesi mısır gluteni pirinç bunlar ile besi hayvancılığı yapılır ancak.

ozmet
ozmet

867

whiskasssssssssss

Damlamiaaaa
Damlamiaaaa

4508

Whiskas da kötü bilmem farkında misin :)

mostalker
mostalker

690

ben barfı araştırdım bazıları cok cok iyi barf diyeti uyugluyor ama benim uygulayabileceğim sadece tavuk ve balıktır yanı haftada 1 balık sonrasında baget corbalık tavuk vs..

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Kurumamayı bir kötüleyin bakalım burda ilanınız 1 dk kalıyormu anında kaldırıyorlar!.

mostalker
mostalker

690

öyle evet ben barfı bılıyorum zaten yumurta kabugu tozuda satılıyor mesela dırekt sızde tavuk m uverıyorsunuz sadece

dksahmat
dksahmat

1522

ben bir dönem barf diyeti uyguladım köpek de ciddi deyişiklikler oldu
tüyleri parlak ve gürleşti tüy dömü en az a indi ve saglıyı hareketliliyi arttı ama bunun yanında köpekde agresif davranışlar belirdi herkeze diş göster me sahiplenme duygusu arttı eyer eksi yanlarıyla nasa çıkabilirseniz barf diyeti gayet güzel ve mamaya ziyaden daha uyguna geliyor

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Av modeli diye bir şey var benimde içim onu kaldırmıyor...prey whole deniyor ama bence dişler mide tüyler böbrekler her açıdan barf onları Yaratıcının koyduğu kural ile beslemektir.

mostalker
mostalker

690

tesekkur ederım cevabınız ıcın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1680 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR