Kedimin Korkusu Nasıl Geçer?

Ebru-c
Ebru-c

4743 Puan

Merhaba, geçenlerde kedimin(Lily) gözü için bi soru açmıştım.
1.5 2 aydır Lily'nin gözünde bir problem var ve sürekli veterinere gidip gelmek durumundayız. Kardeşi(Robin) bu sürecin başında Lily' e bi kinlendi ve aşağı yukarı 2 aydır her evde karşılaştıklarında Robin sürekli Lily' e saldırıyor. Lily de çok kötü etkileniyor çünkü fark ediyorum yemek yerken huzursuz, sürekli etrafa bakıyor bazen yemiyor.
Ama Robin'in bu hırçınlığının aslında korkudan olduğuna artık eminim. Neyden korkuyor da sürekli Lily'e saldırıyor onu anlayamadım ama korkuyor onu biliyorum. Az önce yine veterinerden geldik saldırdı ve elimi uzatınca korkudan sıçradı Robin. Korkudan sürekli tıslayıp saldırıyor nasıl bir yol izlesem bu korkusu ortadan kaybolur?
Evde feliway sprey var, koolkat difüzör var, vetqom calming şurup var. Çok hırçınlaşınca şurup da veriyorum ama yinede geçmiyor kardeşine olan kini..

3 CEVAP

vete gidip geldikçe lily'nin üzerine başka bir koku siniyorsa ondan olabilir mi. vete gidince gözü için kediye ilaç mı sıkılıyor onun kokusu değişik gelmiş olabilir diğerine. robin ve lily.hmym fanıyız sanırım güzel olmuş isimleri :)

çözüm içinse öneri sadece vetten gelen kediyi önce bir odaya alsanız ayrı ayrı dursunlar. sonra karşılaşsınlar direkt gelir gelmez kokusunu alıp saldırıyor olabilir.

Ebru-c
Ebru-c

4743

Evet sıkı fanlarıyım. 😌
Eve gelince crystalinle sildim, sirkeli suyla sildim ama yinede bir anlığına bile geçmiyor saldırganlığı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 112 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR