Kedimin Soğuk Algınlığı Hiç Geçmiyor Ne Yapabilirim

YAMAN12
YAMAN12

226 Puan

Merhabalar kedimi 16 gün önce sahiplendim. British Shorthair, şuan 76 günlük. aldığımda sürekli bir hapşırma ve burun akıntısı vardı. veterinerim 2-3 gün kontrol et devam ederse getir antibiyotik başlayalım dedi. devam etti veterinere götürdüm 3 gün süren iğne ile antibiyotik tedavisi uygulandı. ondan sonra 1-2 günlük iyi gibi oldu sonra tekrar eski haline döndü. karma aşı için tekrardan farklı bir veterinere gittim. ciğerlerinin düzelmediğini söyledi 2 günlük antibiyotik tedavisi uygulayacağım dedi. şuan 1 doz aldı yarın tekrardan gideceğiz önerisi olan neden böyle olduğunu bilen var mı ?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131089

3 gün çok az bir süre, bazen 10-15 gün bile sürüyor. Sorun viral enfeksiyon kaynaklıysa antibiyotik yetersiz olur. Zencefil ve kekik gibi virüsleri de öldüren çaylardan şırınga ile dikkatlice içirmenizi tavsiye ederim. İkisi de kediler için güvenli kabul ediliyor. Ayrıca yağlı yerinden tavuk haşlama suyu öksürük şurubu görevi görerek ciğerlerini temizlemeye yardımcı olur. Kendi içmesi yeterli gelmez şırınga ile bol bol sıvı takviyesi yapın. Ne kaçar çok içerse o kadar hızlı iyileşir. Neden böyle olduğunu biz değil veteriner bile çeşitli testler yapmadan bilemez. Öncelikle virüsün çeşidinin teşhis edilmesi gerekir ne olduğunu tam olarak söylemek için.

Ahudr
Ahudr

12303

Antibiyotikle gecmezse alerjik bir durum söz konusu olabilir hangi kumu kullaniyorsunuz veya yedigi seyler neler bunlarida sorgulayin bence

Ahudr
Ahudr

12303

Ayrica bu havada soguk alginligi olmaz ki bu ya farkli bir virüstür yada baska bir sorunu vardir hayvanin detaylı bakmalari gerekir aslinda

honeypie1
honeypie1

678

Ya viral ya bakteridir. Bunun için bir süre takip edilir kedi. Akıntı sarı-yeşile dönerse bakteriyel enfeksiyona çevirmiştir. Bu bakterilere etki eden antibiyotik yazılır. Antibiyotikler de virüs ve bakterilere etki eden olmaz üzere ikiye ayrılır. Biz 7 gün kadar veteriner hekim ile tedavi yürüttük. Antibiyotik şurup kullandık uygun dozda ve geçti. Lakin benim kedimin göz ve burun akıntısı ara ara geri geliyor. Sürekli antibiyotik vermemek için bağışıklık güçlendirici takviye yapıyorum. Daha 2. Günden belirtiler geçti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 135 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.206 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR