Mantar Aşısı Yaptırdım Bir Şey Olur Mu?

Nrydiry
Nrydiry

4870 Puan

Kedimin patisinde mantar oldugunu dusunuyodum (fotosunu koydum) bu yuzden veteriner hekime goturdum cok bir sey yok dedi isterseniz asi yapabiliriz ya da krem verebiliriz dedi. Bende kedim disari cikan bir kedi oldugu icin daha da ilerleyebilir diye asi istedim ama yan etkisi falan olur mu diye de bir suru kez sordum o da bir sey olmaz dedi mantar asisi yapti, bagisikligi dusuk diye de c vitamini falan yapcakti cunku gecenlerde enfeksiyon gecirdi bende ondan bahsettim o zaman antibiyotikte yapalim dedi. Yaptigi antibiyotigin adini hatirlamiyorum ama genel bir antibiyotikmis bagisiklik yukseltiyormus falan oyle dedi. Ikisini ayni anda yapti, carsamba gunu yaptirdik. 2 gundur halsizligi falan hic yok gayet oyuncu yemek yiyor su iciyor kakasi cisi normal ama bugun mantar asisi hakkinda okuduklarim beni asiri korkuttu. Karacigere etki ediyormus ve bagisikligi dusuruyormus, bir sey olur mu acaba asiri korkuyorum, patisindeki mantarda da hicbir gelisme yok resmen bosuna yaptirdim, cok pisman hissediyorum. Bu hekim beni niye uyarmadi? Bir de yeni enfeksiyon gecirdi (bayramdan 3 gun once) zaten bagisikligi duzgun degil, simdi iyice duser mi acaba? Bagisikligini nasil yukseltebilirim hic macun falan yemiyor ve karacigerini cok etkiler mi? Sadece 1 doz yaptirdik. Baska bir veterinere goturup karaciger degerlerine baktirmali miyim?


9 CEVAP

Denyt
Denyt

185

Merhaba, benim iki kedim de aralık ayında mantara yakalandılar. Mantar dışında smokin kedimde yaralar da çıkmaya başladı. Kedim apartmanın içinde çok geziyordu. Bu da bağışıklığını etkilemişti. Smokin kedimin durumu daha kötüydü. hem yaralar hem de mantarlar vardı. 1doz mantar aşısı oldu. Bunun yanı sıra da Theravet Immune 30 Tablet Kediler & Köpekler için olan tableti, somon yağı kullandık bağışıklık güçlendirmesi için. Tekir kedim de mantar daha azdı yara falan yoktu. Ama onun iyileşmesi smokin kedime göre daha uzun sürmüştü mesela. Tekir kedimde ki mantar geçmediği için 2 doz mantar aşısı olmak durumunda kalmıştı. Tekir kedim 1 ayda mantardan kurtulurken durumu daha kötü olan kedim 2 haftada mantardan kurtuldu. Eğer kediniz macun yemiyorsa tablet şeklinde olan destekleyicilerden kullanabilirsiniz. TheraVet ya da Vet's Plus'un Immune tableti var. Ben vet's plus markasını veterinerime danışarak kullanmıştım. bir sorun olmayacağı söylendi. Mantar öyle hemen geçen bir şey değil maalesef. Biz mantar aşısı yaptırdıktan 2 hafta sonra kontrol randevusu verilmişti. Aynı zamanda tüm vücuda yayılmasın diye yakalık da kullandılar. Bağışıklık burada sanırım en önemli durum. Siz bağışıklığı ne kadar yüksek tutarsanız en iyisi. 2 doz aşı olan kedim de ben de endişelenmişti karaciğer değerleri için ama bir sorun teşkil etmedi şimdiye kadar.

Denyt
Denyt

185

Kedinizin bağışıklığı yüksek olduğu sürece ciddi sorunlar doğuracağını düşünmüyorum. Biz de o süreçte o kadar çok ilaç, sprey, jel kullandık ki acaba iç organlara zarar verir mi diye düşünmedik değil. ama bir sorun yaşanmadı. Umarım en kısa sürede mantarı sağlıklı bir şekilde atlatır.

honeypie1
honeypie1

678

Kedinize bir şey olmaz merak etmeyin. Bir süre bekleyip mantar durumunu takip edin. Şuanki önceliğiniz mantardan kurtulmak olsun. Dışarıyla teması olan bir kediyse bunu kesmenizi öneririm. Bağışıklık konusuna gelince bağışıklığının düşük olduğunu kan testiyle mi anladınız? Bağışıklığı düşük bir kedim var ve veteriner hekim kan testi sonunda karar verdi. Vetomune tablet kullanıyoruz. (Fiyatı biraz tuzlu)
Balık yağı güzel bir takviye ancak 1 ay verip 1 ay ara vermeniz gerekiyor. Bağışıklığa çok bir etkisi olmadı bende ama tüylerini güzelleştirdi. Umarım sağlığına kavuşur kısa zamanda. 🎀

Nrydiry
Nrydiry

4870

Mantar aşımız biofel m plus imiş
Enfeksiyon icin antibiyotik ise synulox

Nrydiry
Nrydiry

4870

Hayir ama enfeksiyon gecirdi, ondan once de aknesi vardi, simdide mantari var bu sebeple bagisikliginin dusuk oldugunu dusunuyorum ben kendim

honeypie1
honeypie1

678

Enfeksiyonların pek çok farklı sebebi olabiliyor sadece bağışıklıktan kaynaklananlar dışında ayrıca dışarısıyla bağlantısı da olan bir kedi pek çok farklı kaynağı olabilir bahsettiklerinizin. Bağışıklığı hali hazırda yüksekse boşuna yükleme yapmayın diye söyledim. Testler ile karar verseniz daha iyi. 😊

Jean
Jean

12408

Kaliteli mama kullanıyorsanız bağışıklığı kolay kolay düşmez ama bunu tabii bağışıklık güçlendirici macun ya da şurupla destekleyebilirsiniz. Bazı kediler her macunu yemiyor. Markayla alakalı olabiliyor, kokusundan hoşlanmadığı şeyleri doğal olarak yemiyorlar da hangi macunu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama denemediyseniz gimcat multivitamin öneririm. Benim kedim çok seviyor vet plus almıştım asla yemedi. Başka bir marka daha denemiştim yine öyle. Kedinizin severek yiyeceği bir macun illa vardır ama onu bulmak için bir miktar para harcamanız gerekebilir, gramajı küçüklerden alıp deneyebilirsiniz. Macun dışında enjeksiyonla şurup verebilirsiniz. Şurup olarak insanların kullandığı immunex kullanılabilir ama belki daha iyi şuruplar vardır. Ya da ağzına iki damla sıkacağınız Haemato Plus Carnicare diye bir ürün var, o da çok lezzetli ve etkili. Tüm viral ve bakteriyel hastalıkların tedavisinde kullanılan bir vitamin desteği. Ama internette satılmıyor, veterinerlerde bulabilirsiniz. Ayrıca proplan probiyotik de kullanmanızı tavsiye ederim. Ve tabii bu süreçte dışarıya çıkmaması daha iyi olur.

naz96
naz96

888

Her aşının iyi kötü yan etkisi oluyor aynı biz insanlarda olduğu gibi. Ölümcül, hastalıklı vs. olsa zaten doktorlar uygulamaz bunu. Ben de 3 doz yaptırdım gerçekten çok iyi geldi. Tabi yan etkisi oluyordu o gün için sonra geçiyordu. Ama doktorunuzun mantar olup olmadığını bilmemesi, kontrol etmemesine şaşırdım açıkçası. Normalde veterinerler karanlık bi yerde ışık yansıtıp bakarak anlar eğer yeşil bi renk görüyorlarsa mantar derler. Bizim gittiğim veterinerler bunu yapmıştı. Ha çıplak gözle bakınca da mantar diyor kimisi ama bazen ne olduğu belirsiz durumlarda cihazla bakıyorlar. '' isterseniz aşı yapalım '' ne demek? Keyfe göre mantar aşısı olmaz ki. Bu arada eğer mantarsa tek doz yeterli gelmez zaten en az 2 hatta çoğunlukla 3 aşı olur. Benim kedimin ateşi çıktığı için vurdurduğumuz aşı sonrasında agresifleşmişti, yanına asla yaklaştırmıyor ilk defa hırlıyordu mesela. O gün kendi haline bıraktık sonra geçti. Sorun etmeyin bence bu kadar sağlığı için oluyor tüm bunlar.

Nrydiry
Nrydiry

4870

O cihazla bakti ondan sonra biraz parlamalar var dedi onu dedikten sonra da isterseniz krem verelim ya da cok endiseliysenis asi yapalim dedi. 2. Veya 3. Dozdan bahsetmedi hic

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 198 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR