Sokak Kedileri İçin Belediyede Kısırlaştırma?

ayzenua
ayzenua

2550 Puan

Merhabalar. Şuan İzmir/Güzelbahce bölgesindeyim. Yazlıkta onlarca kedi var, buradayken bir şekilde besliyoruz ve ormana çok yakın olduğundan avcılık yetenekleri de gelişmiş. Çok kere yılan, fare, çekirge avladiklarini gördük; kendi yemeklerini bulabiliyorlar gibi fakat yine de içim rahat değil, yaz bittiğinde burda çok az insan kalıyor. Kediler kısır olmadıkları için her yıl artan bir nüfus var. Belediyeyi çağırıp kısırlaştırma istemek var aklımda fakat bir şey olur mu, ameliyat steril bir ortamda yapılıyor mu gibi çok fazla endişem var. Ne onerirsiniz, sizce kısırlaştırmak mantikli mi? Bir de tabii ki bu kadar kediye kısırlaştırma sonrasi bakim zor olacağından sadece erkek kedileri kisirlastirsak nasıl olur? Bilgi, fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var.


4 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

İyi düşünmüşsünüz belediye kısırlaştırma yapıcaktır erkek kediler çok fazl dişiyle çifleşebilir öncelikli olmasıda uygundur.Kısırlaştırılmazlarsa mağdur olanların sayısı artar.Belediyeden gün alın gelir alırlar sokak kedisi olduğunu vurgulayın ben besliyorum demeyin.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Söyleyin kulaklarına çentik atmasınlar illa bir şey yapıcaklarsa kulak içine ufak bir dövme yapsınlar yeter.

aleyn
aleyn

113859

sadece erkekleri kısırlaştırırsanız kediler kızgınlık dönemine girdiğinde çiftleşemez yahut yeterli erkek olmaz, erkeklerin peşine düşebilirler, kavga dövüş olabilir, ayrıca dişi kediler çiftleşmedikleri her kızgınlık döneminde vucutlarında ileride kistlere yol açacak hormonlar biriktirirler. eğer yapmaya karar verirseniz bence erkekler kısırlaştırmak mantıklı değil siz asıl dişileri kısırlaştırın sadece, sokaktaki dişi kedilerin kısırlaştırma işlemi rahim ve tek yumurtalık alınarak olur tek yumurtalıkları kaldığı için çiftleşebilirler ancak hamile kalmazlar.

ayzenua
ayzenua

2550

Teşekkür ederim bu açıdan düşünmemiştim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 655 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81062 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR