Ne Sıklıkla Yaş Mama Yemeli?

kedoannesi
kedoannesi

712 Puan

henüz 2 buçuk aylık kuru mamayı severek yiyor. Yaş mama da veriyorum ama ne sıklıkla nasıl beslemeliyim sizce?

5 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

Yaş mama kaliteli olduğu müddetçe ve kedinin kuru mama yeme isteğini olumsuz yönde etkilemediği sürece her gün bile verilebilir.
Başta Schesir,Açana,Gimcat gibi yaş mamalar içeriği temiz yaş mamalardan.
Bunları tercih edebilirsiniz gönül rahatlığıyla.
Bizim kız günde bir öğün yaş mama yiyor,onun dışında istemiyor ve kuru mamasını iştahla yiyor.Sadece sabahları kalktığımızda yaş mama veriyoruz,bu rutine o da ayak uydurdu.

dilo61
dilo61

963

Merhaba,


ben kedime karma beslenme uyguluyorum. Maalesef Türkiye'de kuru mama anlayışı yaygın, yaş mamayı ya haftada bir veriyorlar ya da hiç. Fakat ben yurt dışından geliyorum ve yurt dışında karma beslenme öneriliyor. Yani gün içerisinde hem kuru mama hem yaş mama veriliyor bende öyle yapıyorum. Sabah ve akşam yaş mama yediriyorum, genelde bir paket oluyor, bor paketten fazlasını vermiyorum. Misal miktarını da daha fazla öneriyorlar ama benim kedim ancak o kadar yiyor. Kedim kısırlaştırılmış olduğu için kuru mama miktarını da ona göre veriyorum, kuru mama kutusunun arkasında yazar ne kadar vermeniz gerektiği.


Ama hiç yaş mama vermek istemiyorsanız hastalık bir verirsiniz ama mutlaka verin. Yaş mama içerisinde olan vitaminler ne yazık ki kuru mamada yok.

Poki
Poki

1416

Yaş mama verme sıklığı her kediye her bünyeye göre değişebilir. Ben ayda 2-3 verme taraftarıyım mesela. Küçük bir konserveyi ikiye bölüp bir kısmını veriyorum hatta içme suyu ile biraz sulandırırsanız çok daha iyi olur. önemli olan yaş mamanın içeriği, madem vereceksiniz içerisinde proteini yüksek, şeker içermeyen, katkı maddesi içermeyen olanları araştırırsanız çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum ama daha çok küçük çok da fazla verip alıştırmayın bence.

dilo61
dilo61

963

@Emirrckr
Gimcat'in hangi mamasını kullanıyorsunuz acaba? Benim kedim ezme seviyor, bu yönde bir mama öneriniz var mıdır?

yumik
yumik

1271

Benim kedim erkek ve kısır olduğu için idrar yolu sağlığı açısından her gün 1 paket schesir veriyorum sulandırıp

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 128 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR