Kedilerim Daha Da Hareketli Oldu. Bu Sorun Nasılsın Çözülür?

Bundan 5 ay kadar önce kızlarım hakkında konu açmıştım. Şu an 13 aylıklar ve açıkçası gün geçtikçe daha da kötü hareketli olmaya başladılar.
10 dakika önce tarçını avizeden indirmek için karı koca mücadele verdik. Karamel perdelere tirmaniyor 2 haftadır. Geceleri de çiğniyor evet bayağı patisini takip ağzına alıyor.
Kitaplarımda hal kalmadı. 2 biblo 1 bardak gitti. Tamam geri alırım ama cidden soruyorum bu ne zamana kadar devam edecek? Uyku uyuyamaz olduk. Gece 11 de bir başlıyorlar sonra 2 gibi uyuyor tekrar 5 de ezanla kalkıyor 8 e kadar kovalamaca oynuyorlar. Oturma odasında konsolun içindeki hersey kucuk kucuk kırılıyor üstüne koşarak anladıkları için. Kisirlastirma yapacağız bu ay ama ben çok inanmıyorum sakin sessiz olacaklarina

6 CEVAP

SevimliCadi
SevimliCadi

108188

Yüksek yerlerde olmayı istiyorlar belli ki... Duvarınıza raflardan oluşan mini bir parkur yaptırabilirsiniz veya odaların köşelerine yüksek kedi kuleleri koyabilirsiniz. Avizenizi, perdenizi, vs. kedilere uygun olacak şekilde değiştirmeniz gerekebilir. Ek olarak, kedi uzaklaştırıcı spreyler var, onları da bir deneyin, derim.


Kısırlaşınca biraz daha sakinleşirler ancak kedi bunlar, oyun oynamadan duramazlar.


Benimkiler de aşırı hareketliler, özellikle de tekir olan. Fakat kısırlaştıktan sonra kudurmaları azaldı. Şimdi sabah 6-7 arası ve gece 11-12 arası birbirlerinin peşinde koşup duruyorlar. Kalan zamanlarda sakin, kendi hallerindeler.

Ahudr
Ahudr

12303

Sensörlü oyuncaklar evin musait bir alanı varsa duvarlara cikabilecekleri paneller vs gibi seyler belki denenebilir enerjilerini onlarla atarlar.Benim kedilerimden biri 4 digeri 2.5 yasinda ama hala gunun belirli saatlerinde kosturuylr yani kedi oyunlari bitmez.Perdeden kurtarmak icin bir iki kez perdeye gittiginde cok abartili olmayacak sekilde kolonya koklatin ( kısa süreli ve dikkatli bir sekilde kesinlikle temas olmasın) sonrada siseyi ağzı kapalı bir sekilde perdenin yakinlarina birakin kolonya sisesinin yanindan bile gecmek istemezler.Avize icin yapilabilecek tek sey bir sureligine cikamayacaklari sekilde bir avize ile degistirip aliskanligiklarini unutturmak.Kolayliklar dilerim :)

Yatak odamdaki Avize 20 cm çapında minik bir şey ona da atlamaya calisti benim kız. Sorun şu ki en en yüksek neresi varsa orada olmaya kafayı takmış.
Dolap yetmiyor Avize olsun...

Beydac
Beydac

803

Gün içinde enerjilerini attırcak türde oyunlar oynuyor musunuz

Yavrucak
Yavrucak

435

Kısırlaştırma için geç bile kalmışsınız. Kısırlaşınca rahatlarlar. Benim kız 7 aylıkken hareketlenmeye başlamıştı, 8 aylıkken kısırlaştırdık ve çok rahatladı.

Geç kalmadık veteriner ne dediyse o. 1 hafta önce girdiler kizginliga

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 120 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR