Kedim Çok Sinirli Ve Saldırgan Bir Hale Geldi

hellothere
hellothere

1132 Puan

Kedim 6 buçuk aylık bir sarman ve erkek. Son bir buçuk-iki aydır inanılmaz saldırgan ve stresli. Sürekli patilerinin iç kısımlarını ısırıyor ve veteriner bunun anksiyete kaynaklı olduğunu söyledi. Çok normal bir zamanda bile neden neye stres olduğunu anlayamıyorum. Gece yattığımız odanın kapısını kapatıyorum ve sürekli dışarı çıkmak için miyavlıyor, yatağımın kenarlarını ısırıyor. Evde tek yaşamıyorum ve gece evin içine salamıyorum. Bazı geceler üzerime atlıyor, yüzümü tokatlıyor ve bacaklarıma sarılıp ısırıyor. Dokunmak ya da sevmek istesem ısırıyor veya yırtıyor nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bir bilgisi olan veya kedilerde anksiyeteyi aşabilen varsa beni aydınlatabilir mi?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130783

Yalnızlık, hapis kalma durumu kedinizi strese sokmuş. Kendisinden biraz daha küçük peluş oyuncak alıp onunla karnını gıdıklayıp hıncını çıkarmasını sağlayın. İyice dövüştürün o peluşla. Gündüz de çok aşırı yorulması gerekli ki gece uyusun. Hapis kaldığı sürece psikolojisi daha da kötüye gidebilir maalesef. Kediniz evde hapis kalmaktan, sıkıntıdan aklını kaçırmak üzere. Her kedinin yapısı evde hapis kalmayı kaldırmaz. Belki bel tasması ile gezintiler yapabilirsiniz.

hellothere
hellothere

1132

@aslihan_e sokağımızda çok kedi ve köpek var onlarla temasından veya kakalarından falan hastalık bulaşmaz mı? Bahçemiz ya da yakınlarda gezdirebileceğim başka kedilerin girmediği bir bölge hiç yok maalesef oyuncak da alacağım yorumunuz için teşekkürler

aslihan_e
aslihan_e

130783

Karma aşıları tamsa korumasını umut edeceksiniz, ben de hastalıktan aşırı korkuyorum ama evde kafayı yiyen kedilerimi bahçeye ve evin önüne kısa süre çıkarmak zorunda kalıyorum, yoksa psikolojileri alt üst oluyor. Üstümüze işerler, eşyalara zarar verirler, bizi ısırırlar, en kötüsü psikolojileri mahvoluyor. Özellikle bir odaya kapatmaktan korkarım, annemler ben yokken kavga ediyorlar diye kapatmışlardı ve ben döndüğümde tamamen farklı kediler buldum, düzelmeleri o kadar zor oldu ki. Her kedi aynı değil, hiç çıkmak istemeyen kedilerim de var ama sizinki gibi bazı kediler için evde kapalı bir hayat işkence halini alıyor. Yaşı biraz büyüdüğünde, bir de kısırlaştırırsanız çok daha sakin bir kedi olur. Bir buçuk yaşına bile geldiğinde eğer psikolojisi sağlam kalırsa size saldırıp oyun istemeyecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 106 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR