9-10 Aylik Kedim Oyun Oynadiktan Sonra Nefes Nefese Kaliyor

Orangecat
Orangecat

194 Puan

9-10 aylik dişi sarman kısırlaştırılmış kedim var. Bir süre oyun oynadiktan sonra (özellikle koşarsa) agzini açip köpek gibi nefes alip vermeye basliyor. Genelde en fazla 1-2 dakika bu şekilde soluklandiktan sonra oynamaya ve koşturmaya devam ediyor. Başka herhangi bir anormallik yok; iştah, enerji, dışkılama ve istirahat halindeki nefes alıp verişi hepsi gayet normal.


Bunu yaşayan başka kedi sahipleri var mi paylaşırlarsaniz çok sevinirim normal mi degil mi bilmiyorum. Yaşı ilerledikçe normale döner mi veya azalir mi bu durum? Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.

9 CEVAP

Bende aynı durumu yaşıyorum
Koştuğu yorulduğu için çok normal ek olarak hava sıcak olduğu için daha kolay yoruluyorlar
Örneğin kışın kedimi baya bir koştururdum hiç sorun yaşamazdı en fazla soluklanırdı devam ederdi
Şimdi hava sıcak olduğu için iki koşunca hemen ağzı açık kalıyor
Sıcak olduğundan kaynaklı normal

Orangecat
Orangecat

194

Çok teşekkür ederim. Ben mart ayi gibi sahiplenmistim o zaman 5 aylik falandi o zamanlar da yapiyordu. Yaz harici yapmasi sıkıntı mıdır? Bir veteriner astım olabilir demisti cok tedirgin oluyorum

Yaz dışı serin havalarda da yapıyorsa vete bir daha danışın istiyorsanız

SevimliCadi
SevimliCadi

108369

Sıcaklardan dolayı böyleler. Benimkiler de birbirinin peşinde koşup duruyorlar sürekli, sıcak soğuk hiç fark etmiyor onlara 😄


Akşam ve gece oynatmaya çalışıyorum ben, enerjilerinin çoğunu bu saatlerde attıkları zaman sabaha kuduracak halleri kalmıyor. Bir de birisi nefes nefese kaldığında sevip sakinleştiriyorum, durumu düzeliyor.


Kedinizde hırıltılı solunum, öksürük, saklanmaya çalışma, iştahta azalma, halsizlik, vs. gibi belirtiler de varsa nefes nefese kalması astım veya başka bir rahatsızlığın belirtisi olabilir; mutlaka bir uzmana göstermenizi öneririm.

Orangecat
Orangecat

194

Cok tesekkur ederim. Dediklerinizin hiçbiri yok sadece oyun oynarken agzini acip hafif ısırma hareketi yaparlar ya, o esnada biraz sesli nefes veriyor.


Sizinkilerde soguk havalarda da oluyor yani? Yetiskinler mi bu arada

Tolga_yay26
Tolga_yay26

4503

Gimcatın kalp göz sağlığı macunu vardı çarpıntısını kalp atışlarını azaltıp kediyi biraz sakinleştirip rahatlatıyor hergün vermeyin ama gimcatin ürünleri çok güçlü ara sıra 1 cm yeterli

Kucucum
Kucucum

4

Oyun oynadığında nefes nefese kalan 1 yaş altı kedilerinizin kalp hastalığı için probnp değerine ve FİP hastalığı için A/G değerine baktırın. Benim 10 aylık kızımda öyleydi. Kostuktan sonra nefes nefese kalır kalp atışları hizlanir yatardı. 2 gün önce melek oldu kuzum. Solunum güçlüğü ile acilen götürdüğüm klinikte fip teşhisi kondu. Perikard da sıvı birikmisti nefes alamıyordu. GS ilacı işe yaramiyordu. Ölür dediler fakülteye götürdüm. Fip de olabilir kalp yetmezliği de dediler. İhmallerle dolu sıvı örneği sonucunu alamadan melek oldu yavrum. Yoruluyordur deyip geçmeyin sonra benim gibi çok pişman olursunuz. Her kedi böyle olacak diye bir kaide yok tabi ama yazdıklarım aklınızın bir köşesinde dursun.

sitedizayn
sitedizayn

13758

benim kedilerimde yavruyken deli gibi oynar ve sonra dilleri köpek gibi dışarda nefes alırlardı :)
normal bir şey merak edilecek bir şey yok.
şimdi büyüdüler yine oynuyorlar tabi ki ama yavru halllerindeki çılgın gibi değil :)

CilekLily
CilekLily

2842

Benim kizim da delilercesine uzun koridorda top kosturuyor gun icinde ve dili disarda cok hizli nefes aliyor yavru oldugu icin durmasi gerektigini bilmiyor sanirim :) ben tek care bardakta cok sogul olmayacak serin bi suyu ara sira onune goturuyorum icip ferahliyor baska cozum bulamadim maalesef :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 159 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR