Kedim İp Yutmuş Olabilir

Arietta
Arietta

1333 Puan

Yaklaşık bir gün kadar yalnız bırakmak durumunda kaldım, fakat eve geldiğimde yerde ip buldum ve iki ucundan ısırılmış olduğu çok belli, hep de saklarım böyle şeyleri ama dolabın altına falan girip bulmuş olmalı. Eve girer girmez mamasını verdim yedi sıkıntı olmadan, ipi bir saat sonra kadar buldum.
Ne kadar yemiş olduğu konusunda hiçbir fikrim yok, kaka ve yemek durumunu gözlemlemek dışında yapabileceğim bir şey var mı?
Zeytinyağı içirsem mi diye düşündüm ama bu sefer kusar ve ip yuttuysa daha kötü olur diye vazgeçtim.
Aşağıdaki ip bu arada bilmiyorum faydası olur belki diye fotoğraf koyayım dedim


8 CEVAP

Arietta
Arietta

1333

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Bugün aşıya götürdüğümde belirttim durumu ama gözlem önerdiler sadece.
Ben de dün geceden beri takip ediyorum, kaka yapıyor ve hareketlerinde hiçbir sıkıntı yok, kusma ya da halsizlik gibi. Ama yine de içimde endişe var. Maddi durumum müsait olsaydı direk ilaçlı röntgene götürürdüm ama bugün aşı parası verdikten sonra ben bile aç kaldım maalesef, yine de gözleme devam edip anormal bir durum olduğu anda götüreceğim.

Bizim süreç şöyle işledi biz ip yuttuğunu bilmiyorduk bir gün eve geldim kakasını yere yapmış ve ip parçası vardı yerde hemen veterinerine götürdüm. Röntgenle baktılar bağırsakta bir şey olduğunu ama bunun gaz veya tüyde olabileceğini beklememizi söylediler. Ertesi gün mamasını yemiyordu yese bile kırıp mama kabına bırakıyordu. Veteriner endişe etmememi söyledi fakat 1 gün sonra 8 kez kustu. Tabi gene iletişim halindeydim. Sabah gel ameliyat bile olabilir dedi. Direk ameliyata alındı ve ayakkabı ipi çıktı. Doktoru ve ben inanamadık çünkü baya uzun bir ipti. Umarım sizin yavrucağınız yutmamıştır. Geçmiş olsun.

MelisRose
MelisRose

850

merhaba
maltı arttırın ve veteriner ile görüşün acilen böyle bir şüpheniz varsa

Bundan daha kalın bir ayakkabı ipini yuttu kedim.
Belirtiler iştahsızlık, kusma, kabızlık oluyor.
Tavsiyem bu belirtileri görmeden veterinerinize danışmanız diğer türlü süreç çok zorlu geçebilir.

fatoskosee
fatoskosee

188

Gözlemleyin ve bir sıkıntı olduğu anda veterinere götürün. İp yuttuysa ve çıkaramazsa axilen ameliyatla alınması lazım. Bu yüzden arkadaşımın kedisi öldü. Ameliyatı belki çıkarır diye geç yapan veteriner yüzünden hem de :(

SevimliCadi
SevimliCadi

108166

İpin kendiliğinden çıkmasını bekleyebilirsiniz. Ancak bu sürede ip, kedinize zarar veriyor olabilir de... Bence kedinizi en kısa zamanda bir veterinere götürün. Kedinizin ip yutup yutmadığını öğrenirsiniz; yuttuysa da ipin nerede olduğunun görülmesi ve buna göre bir plan oluşturulması gerekir.

Arietta
Arietta

1333

Bu arada ben iki gecedir gözlemliyorum tabii ama @Thecathedwig kediniz ne kadar sürede belirti göstermişti mesela? Sindirim süreçleri 24 saatmiş ama ben bir hafta boyunca sıkıntı olmasa bile sürekli kontrol etmek istiyorum, o sebeple sordum. Bol bol malt da veriyorum

Arietta
Arietta

1333

@Thecathedwig tekrardan çok teşekkürler, iki gün boyunca gözlemledim ben de ama ya yutmadı, ya da çok küçük bir parça yuttu çünkü hiçbir sıkıntı görmedim çok şükür. Hala kakasına bakıyorum tabii belki ip görürüm diye. Çok geçmiş olsun bu arada, umarım sizin bebiş iyidir artık 💖

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 142 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR