Karmançorman Bir Ev Taşıma Sürecinden Kedimle Nasıl Sağsalim Çıkarız?

Jean
Jean

12399 Puan

Arkadaşlar iki gün sonra ev taşıyacağım. Kedimle bir yıldır dublex bir evin üst katında (çatı katı) kalıyorduk. Evin içerden merdivenlerinin üstü kapatılmış, dışarıya kapısı açılıyor. Aşağı katında oturan ev sahibim ise köyde yaşıyor ve senede bir defa birkaç günlüğüne geliyor. Senem dolmadan evvel beni arayıp evde kalmadığı için oturduğu katı kiraya vereceğini ve kendisinin de köyden geldiği zamanlarda benim şu anda oturduğum evde kalacağını söyledi. İstersen kendine ev bul ya da aşağı katı kirala dedi. Çok ev aradık ama kiralar ve taşınma süreci aşırı maliyetli olduğu için aşağı katı kiralamaya okey oldum. Şimdi o aşağıdaki eşyalarını yukarı çıkaracak ben ise yukarıdaki eşyalarımı aşağıya indireceğim. Karmançorman bir taşınma süreci olacak anlayacağınız. Şu an kaldığım kat kutu gibi bir ev, bir girişi var minnacık bir de kapılı odası var. Taşınırken kedimi kilitleyecek yer yok yani aşağıda bir odayı önceden boşaltıp yukarıdaki eşyaları taşıma sırasında kedimi oraya koymayı düşündüm ama öyle yaparsam bu kez de hem sesten dolayı hem de tanıyıp, kokusunu yeni aldığı yer olmasından dolayı çok korkacak. Bu yüzden halihazırda oturduğum evin banyosuna birkaç saatliğine kedimi kitlesem mi diye düşündüm, banyoya arada girip çıkıyor zaten. İçeriden taşınırken sesler gelse de en azından bildiği yerde olduğu için daha az stres yapar belki. Sonra ben aşağıya tamamen yerleşip onun eşyalarını koyacağım odayı hazırlayınca onu oraya getirir taşınma işlerime devam ederim diye düşünüyorum. Sizce nasıl yapmalıyım? Daha önce kaç defa ev değiştirdim ama hep evi tamamen hazır ettikten, temizledikten yani yapacak hiçbir iş kalmadıktan, hatta eve file taktıktan sonra kedimi getirdim ama şimdi böyle bir şey mümkün değil ve kedim stres yapınca vücudu yara döküyor, iki kere çok stresli döneminde bu yüzden kortizon tedavisi aldı. Bu sürecin içerisinden onu nasıl sağ salim çıkarırım bilmiyorum, fikir verir misiniz?

5 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114868

Merhabalar.


Yaptığınız plan bence çok doğru. Birkaç saatliğine banyonuza kapatıp, yanına da bolca sevdiği oyuncaklardan koyup içine girebileceği kapalı bir alan da oluşturursanız sorun olmayacaktır. Bu normal dışı süreçte zaten illaki biraz tedirginlik yaşayacak ama bu şekilde yaparsanız minimumunu yaşatmış olursunuz kedinize.


Bol patili günler dilerim.

Jean
Jean

12399

@Ketonmanya teşekkür ederim, yorumunuz için

blue_hpood
blue_hpood

128941

kedinizin karakterine bağlı bu, aşırı stres oluyorsa sürekli açıkta duran ve alışık olduğu kutusunun üzerini örtün ve banyoya koyun, birkaç saat kalmasında sorun yok. ama biz hem ev eşyası koliledik, hem neredeyse boş evde kaldık, hem şehir dışına taşındık, hem uçakla seyahat ettik, pek umrunda olmadı:D

Jean
Jean

12399

@blue_hpood kedim de benim kaderimi yaşıyor, 4 yaşında 10 kez ev değiştirdik, öğrencilik hayatımda oradan oraya savrulduk, okul bitti hala aynı devam kiracı olmanın getirdiği sorunlar, yavru halinden beri böyle olduğu için alışıktı aslında hiçbirinde sorun yaşamadık ama geçen sene taşınmamız çok kötü geçti kedim çok stres yaptı ve hastalandı vücudu yara döktü çok geç iyileşti. Eşyalı eve çıkmıştık ve bizden önce evde kedi bakılıyormuş tüm eşyaları temizlettim ama kedi kokusundan mı o kadar strese girdi, mikrop mu kapıp yara döktü bilmiyorum. Bu defa nasıl olacak bilmiyorum. Endişeliyim teşekkürler yorumlarınız için.

bence güvendiğiniz birine verin zaten çok uzun sürmeyecekmiş seslerden çok stres olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 173 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR