Kedim Bir Süre Halsiz Kaldıktan Sonra Kustu

Xbadem
Xbadem

542 Puan

Kedim evdeki yeşil yapraklı bitkiyi izin vermesem dahi yiyor . Normalde eve geldiğimde gayet iyiydi bir iki saat sonra halsizleşti ve bu şekilde kustu. Ilk defa bu şekilde kustuğunu görüyorum sebebi ne olabilir.


8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131029

Öncelikle evdeki yeşil yapraklı bitkinin ne olduğunu bilmek gerekli. İsmini bilmiyorsanız fotoğrafını yükleyin. Bitki kediyi zehirlenmiş olabilir. İkinci ihtimalse kediler rahatsızlık hissettiklerinde ot, ot bulamazlarsa evdeki yeşillikleri yerler. Kediniz halihazırda rahatsız olduğu için, karnı ağrıdığı için de bitkiyi yemiş olabilir. Parazit tedavisi düzenli yapılmıyorsa kusmasının nedeni en basitinden parazit olabilir, eğer ki bitki zehirlenmesi yaşamadıysa.

aslihan_e
aslihan_e

131029

Zehirlenmeden şüpheleniyorsanız, kedinizdeki halsizlik devam ediyorsa 7/24 açık bir veteriner bulup götürmelisiniz.

Xbadem
Xbadem

542

Ismini bilmiyorum bitkinin fakat sadece yaprağı olan bir bitki ne kadar engellesemde ucundan ısırıyor falan. Sadece bugün yemiyor bir suredir sürekli yiyor. Kaldırsam dahi yine çıkıp bir şekilde yiyor. Genellikle kustuğu zamanlarda tüy yumağı dahi olsa halsizleşiyor.

Xbadem
Xbadem

542

Ama ilk defa bu renk bu kıvamda kustuğunu gördüm

aslihan_e
aslihan_e

131029

Sürekli yiyorsa ve başa çıkamıyorsanız o bitkiyi evde tutmamalısınız. Az az sürekli zehirli bitki yiyorsa karaciğeri kötü hale gelmiş olabilir. Çok çeşitli zehirli bitkiler var, yaprağı olan bitki derseniz tabi ki ne olduğunu tahmin edemem. Difenbahya genelde evlerde sık oluyor, çok zehirli bir bitki. Aynı şekilde Patos salon sarmaşığı da zehirlidir. Melek kanadı da aşırı zehirlidir. Sindirilmiş mama kusmuşa benziyor, çok değişik bir kusma biçimi değil. Dediğim gibi son bir ay içinde iç parazit ilacı vermediyseniz o ihtimali de aklınızda bulundurun.

Xbadem
Xbadem

542




    1. Liste maddesini girin



Xbadem
Xbadem

542

Çok teşekkür ediyorum. Yok bütün aşıları zamanında oluyor çarşamba günü karma aşısını oldu parazitleri de düzenli oluyor. Şuan normal . Zaten mamayı kırmadan yiyor sürekli belki de ondan olabilir. En iyisi benim çiçeği etraftan tamamen kaldırmam. Böylesi daha iyi olacak teşekkür ederim.

Xbadem
Xbadem

542

Bu arada bitkinin ismi barış çiçeğiymiş

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 172 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.055 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR