Yeni Sahiplendiğim Kedi Biraz Zayıf, Tavsiyeleriniz Var Mı?

Sixbrother
Sixbrother

220 Puan

Merhabalar veteriner tavsiyesiyle kediye royal canin mother and baby cat mamasını aldık yiyor.


kedi 30 mayıs oğumlu britsh blue pointlerden, fakat kilosu 500 gram civarında. normale göre az kalmış, kaç gram mama vermem gerekiyor?


bu maltlardan verdi vitamin olanlardan kediye yediremedim parmakta vs. yemiyor hiç onu sebebi nedir nasıl yedirebilirim bir yöntem tavsiyesi olan var mı?

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130993

Bir de veterineriniz bütçeniz doğrultusunda önerdiyse bilemem ama Royal Canin iyi bir mama değil. Bütçem buna yetiyor diyorsanız kullanın. Yetişkin kedi olsa belki neyse ama bebek bu, daha kaliteli bir mama tüketmesi gerekir. Zaten minik olduğu için onun yiyeceği mama da az olur, o nedenle mama pahalı da olsa uzun süre gidecektir. Ucuz mama yerine et, ciğer, balık yese bin kat daha iyi.

aslihan_e
aslihan_e

130993

Gerçi ben ucuz dedim ama onun da fiyatı uçmuş, yine de N&D yavru kedi maması veya Orijen Kitten çok daha iyi mamalar.

Poki
Poki

1413

Bence şimdilik Royal'den devam edin ve serbest besleme denen tarzda gramaja bağlı kalmadan mama kabı hep dolu olacak şekilde yedirin. Daha yavru olduğu için böyle beslemek daha iyi denilir ve zaten sürekli yemez gidip gelip azar azar yer gider, sadece 24 saat geçene kadar değiştirmeye çalışın ki bayatlamasın. mama değişimi yapacaksanız bile bir an önce yapıp 6-7 aylık olana kadar değiştirmemenizi tavsiye ederim, sindirim sistemleri gelişmemiş olduğu için en ufak değişimde bağırsakları bozulabiliyor. her kediye her mama da iyi gelmeyebilir bence veterinerınıze sorup tekrar bir destek alabilirsiniz, belki bağışıklık güçlendirici verebilir vetomune tarzı. Daha 2 aylık bile değil aslında Malta ve vitaminlere gerek var mı bilemedim. Belli bir zaman sonra hızla kilo alıyorlar zaten. Bence ev yapımı yemekler veya yaş mamayla destekleyin sadece, o da kaliteli olanlardan olmalı.

aslihan_e
aslihan_e

130993

Maltın kokusu ona hitap etmemiş demek ki, farklı marka deneyebilirsiniz, yaş mamaya karıştırırsanız belki yer. Her kedi her maltı beğenmiyor, bazen kokusundan nefret edip kaçarlar bile. Tadına alışması için serçe parmağınıza biraz sıkıp damağına yapıştırarak sürebilirsiniz, tükürme ihtimali de var tabi ama kediler genelde çok rahatsız etmezse ağızdan çıkarmayı tercih etmezler. O kadar küçük yavru için mama sınırlaması yapmanıza gerek yok, ne kadar yemek isterse o kadar yedireceksiniz. Ona kedi sütü tozu alarak takviye de yapabilirsiniz çünkü anne sütünden kesilmek için çok erken, kediler sorun çıkmazsa 4-5 ay anne sütü emiyorlar.

Sixbrother
Sixbrother

220

@Poki @aslihan_e


tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, benden önceki sahibi aldığım kişi yani royal canin kitten veriyormuş. veterinerde ona göre royal canin in mother and baby cat mamasını önerdi.


bütçe konusunda sıkıntı yok, nd ile değiştirebilirim daha iyiyse fakat veteriner belkide ilk yediği mama diye bunu önermiştir bilmiyorum.


Bağışıklık sistemi desteği ve multivitamin olarak verdi bu jelleri.

Poki
Poki

1413

N&D daha kaliteli evet ama kediden kediye değişim gösterebilir mesela kardeş kedilerde bile bir tanesine iyi gelirken diğerini ishal yapabiliyor. Bizim öyle bir problemimiz olmuştu deneme yanılma ile anlaşılır genelde. Ben de royal'den sonra N&D ye geçmiştim ve hala tam toparlayamadığımız geçmeyen ishal ve yumuşak dışkı sorunumuzu çözmeye uğraşıyoruz. 3.ayımızda gastroya geçtik yavaş yavaş toparlandı ama belki sizin kedinize iyi gelir bilemem, dediğim gibi ev mamaları ile yaş mamalarla destekleyebilirsiniz .canınızı sıkmayın gelişim gösterir yavaş yavaş 2 ay daha çok küçük. Evin birkaç yerine taze su koyun, aşılarını aksatmayın, bol bol oynayın ve sevginizi hiç ihmal etmediğiniz sürece güzel gelişim gösteriyorlar☺️

sunnyv
sunnyv

2911

Biz de ilk sahiplendiğimizde o mamayı kullanıyor diye bir ay o mama ile devam ettik ancak her gün bir öğün iyi bir markanın yavru kedi yaş maması yedi. O macunları yemiyor ise onları da yaş mamasına katabilirsiniz. Gün içinde ne kadar yiyor kontrol edebilmek için kuru mamayı da yaş mamayı da kesinlikle ölçerek koyun baktınız yemiyor şırınga ile yaş mamasını sulandırarak ağzına yandan yavaş yavaş verebilirsiniz. Vitamin tabletleri de var macun olarak sevmiyorsa onlardan alabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 152 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR