Kedim Isırıyor

Ciko73
Ciko73

253 Puan

Kedim 4 aylık ben uyurken ayaklarımı gelip ısırip kemirip oynamaya başladı son zamanlarda böyle bı huy olustu. eskiden peluş oyuncagini veriyordum hemen onu isirsin diye fakat onlada çiftleşme hareketleri yaptığı için vermiyorm . Bu isirmalar ne zaman geçer. Kısırlaştırma icjnde çok erken

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130936

4 yaşındaki kısır erkek kedim hâlâ kalkmamı isterse ısırıyor, onun tam geçme zamanı şudur diyemez kimse ama çiftleşme amaçlı yapıyorsa o ancak kısırlaşınca düzelir. Bazılarının kedisi de kısırken bile yapıyormuş, izin vermeyin, alışkanlık kazanmasın. Odanızda uyumayacak yaramazlık yaptığında çıkaracaksınız ama çok ağlarsa psikolojisi bozulabilir tabi ki. Bazen de 4 aylık kedilerde öyle bir cinsellik merakı oluyor geçebiliyor, peluşa izin vermemeye devam edin. Azarlayın öyle yapınca, hayır şeklinde sert konuşun yani, yapmaması gerektiğini bilsin. Mesela yanında kardeşi olsa ona yapar ama siz sürekli kızarsanız o davranışı bırakırlar. Siz onu uyarın sürekli. Yastıkla ittirin kovun öyle yapınca, kızın. Elinizle itmeyin. Bir kedi bir şeyin suç olduğunu öğrenebiliyor, sizin eğitmeniz gerekli.

Sabisim
Sabisim

1077

Aslıhan hanımın dediği gibi benim kedimde kısır 4-5 yaşlarında ama bazen gece ben uyurken bana kafayı takıyor gelip gidip ayağımdan ısırık alıyor uyanmam için. Yataktan yere bırakıp kızsam bile boomerang gibi geri geliyor. Sabahlarıda beni uyandırmak için gelirde ben uyanmazsam yine ayağımı ısırıyor. Heralde ayak ısırınca tepki veriyoruz kesin uyanıyoruz ya bunu anlıyorlar o yüzden yapıyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 115 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR