Eve 7 Seneden Sonra Sokatan 2 Aylık Erkek Yavru Kedi Aldım..

Merhabalar,
Benim kızım 7 yaşında 1 haftalıken sokakda ölmek üzereyken bulduk..O günden beri sokak bilmiyor.Sadece bundan 3 /4 yıl önce evden kaçtı ve orada beslediğim diğer kediler tarafında ciddi hırpalandı..3 saat sonra çok korkmuş şekilde bulduk..Öncesinde de bir iki kez kaçmıştı ama hemen bulup eve getirmiştim..
Bundan tam 2 ay önce sokada yavru bir kediyi köpeklerden kyrtarmak için eve aldım..Önce vete götürdüm..1.5 ay küçük kedi için yaşam alalnı oluşturdum ve iki hafta önce 2c.i kediyi İstanbuldan bir arkadaşım geldi ve ortama saldı.Küçük acaip oyuncu fırlama bir tekir..Ortalığı iyice dağıtıyor.Hatta ben bazen onu yatak odama kapatıyorum o kadar yorucu..Tabi hal böyle olunca büyük kedi ile temasıda biraz agrasif oldu..Ve benim canparem sarı kızım artık hiç odadan çıkmıyor.Maması mutfakda idi onu bile yemiyor diye annemin odasında kaldığı için oraya koydum..Hem ödül mama veriyorum..Seviyorum konuşuyorum..Dizimin dibinden ayrılmayan hayvan şimdilerde benimle nezaketen temas haline çok ısrarcı olduğumda ya tıslıyor yada kaçıyor..Ama hala asla canımı yakmadan..


Küçük adam ise onceden kedi kabına kakasını yaparken şimdi büyüğün kaka kabını kullanıyor..Bizim kız aşırı titiz..Ama sanırım bu konuda pek tepki vermedi..


Şimdi yanından geliyorum..Resmen ağlamış..Gözleri yaşı idi..ne yapacağım..Hasta olacak diye ödüm kopuyor..1.5 ay saklı 2 haftadır da ortalıkta bir adam var ve bu benim kızı aşırı içekapanık ve depresif yaptı..Bana bir yol..Lütfen ne yapayım..Böyle sahiplenme yapan arkadaşlarım zaman ve daha çok erken diyorlar ama benim kzı çok nazlı ben onu bir insan gibi değer verip önemsediğim için ve bana da çok düşkün olduğundan hep ikinci kedi olayını erteledim..Ve şans işte bu küçük adama evimi açtım..


Lütfen acil bir bilgi...

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131089

Göz yaşarması kedilerde enfeksiyon belirtisi olabilir. Gözünü yaşlı görüp hemen ağlamışa bağlamamalısınız. Belki yeni kediden enfeksiyon geçti. Yavru belirti vermese bile taşıyıcı olabilir. Ayrıca kediler hastalandıklarında da saklanma ve uzak durma belirtileri gösterirler. Öncelikle veterinerden destek alın, gözleri yaşlı ağlamış deyin bakalım üzüntüden ağlamıştır mı diyecek. Bilimsel olarak kedilerin gözyaşı dökerek ağlamaları diye bir şey yok. Arkadaşınızın dediği gibi henüz alışmaları için çok erken. Baktınız aylarca alışmıyor öyle vazgeçersiniz ama kedinizin hasta olmadığından emin olun önce.

KedicikUzum
KedicikUzum

12816

Benim kedim de öyleydi iki kere yavru kedi getirdim ama o kadar stres olmaları hiç iyi değil bence. Veterinerime bu durumu anlattigimda kedi stres olmamalı hasta olabilir dedi. Ve kedilerimiz tamamen aynı şeyleri yaşadı 🥺 hirlama tislama odadan çıkmama... Bence süreci çok uzatmayın küçüğü takip ve kısırlaştırma şartıyla sahiplendirin. hem bebek olduğu için sahiplendirilmesi daha kolay. Maddi durumunuz varsa masraflarını karşılayacagim yeter ki yuvası olsun dersenjz daha iyi de olur. Ben öyle yaptım sokakta çok kötü durumda bulduğum yavruyu tedavi ettirip kedkm aşırı tepki verince ve vet de öyle diyince çok iyi birine sahiplendirdim kadının 10 kedisi var sanırım (sürekli yeni alıyor her hafta sokak kedisi kisirlastiriyor ve evi bahçeli) çok güzel bir hayatı var kedicigin

sevila
sevila

784

Yavru kediyi sahiplendirmek özellikle iyi yuva bulmak çok zor malesef ama şansınızı deneyin derim bende sokaktan getirdim yavru çok kıskandı yavru sahiplenildikten sonra beni aynı dakika içinde hem sevip hem dövdü 2 3 gün devam etti böyle sonra pasam affetti 😀 Stres olmasın zorlamayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 133 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR