Merhaba kedim 6 aylıkken şubat ayının başında ilk defa kızgınlığa girdi. Şubat ayının sonunda 2. Kez tekrar kızgınlığa girdi. Şuanda 11 aylık ve şubattan beri kızgınlığa girmiyor bir sorun olabilir mi? 15 gün içinde kedimi kısırlaştıracağız hangi testler önemli? Uzun süre kızgınlığa girmemesi kısırlaştırma operasyonuna engel olur mu? Yoksa kedim doğuştan kısır mı sayılıyor bu durumda?
Kendiniz kızgınlığa iki defa girdi diyorsunuz, nasıl doğuştan kısır olacak? Test olarak hemogram bakılır, biyokimya da bakılsa daha iyi oluyor, tek başına hemogram pek bir şey ifade etmiyor. Yumurtalık kisti problemi olabilir belki.
3 kg’nin altındaysa, kısırlaştırmaya kesinlikle yanaşmayın.
Siz dostunuzu tanırsınız, genel sağlık durumu nasıl? En ufak bir durumda strese giren bir kediyse, yine erteleyin kısırlaştırmayı.
Arkadaşların dediği gibi değerlerinde en ufak bir pürüz çıkarsa yine kısırlaştırmayın. O tahlil kağıdının tertemiz olması lazım.
Bunları bazı yerler es geçiyor ama, büyük risk.
Ayrıca kediniz stresli bir cansa, kolay kolay kızgınlığa girmez. Yada belirtileri vermez.
Benim kızım 2buçuk yaşında ve erkek kedi gelene kadar onun bir kere bile kızgınlığa girdiğini görmemiştim. Meğer giriyormuş.
Geçici yuva olduğum (ki kısır demişlerdi erkek kedi için, sonra olmadığını öğrendik) çiftleşmişler ve şu an hamile.
Dediğim gibi hiç belirti vermedi o süreye kadar taki erkek kedi eve gelene kadar.
Doğuştan rahim ve yumurtalıkla ilgili gelişimsel problemler yaşıyor olabilir tabi ki ama kısır değildir büyük ihtimalle. İlk kızgınlıkları kısa sürebiliyor zaten ama dediğiniz gibi tekrar kızgınlığa girmemesi de pek normal değil. Bazen bağışıklığı düşünce de kızgınlığa girmeyi bırakabiliyorlar, ara veriyorlar daha doğrusu. Benim oğlumun biri de hastalık geçirdikten sonra kızgınlık yaşamadı, ben de kısırlaştırmayı askıya aldım şuan, zaten çok zayıf ama dişi kedi olsa kısır olmadığı sürece rahim problemleri açısından risk altında olurdu. Sağlıklı olduğundan tam emin olursanız işlemi şuan yaptırın. Kilosu biraz zayıfsa bile yaptırmayın, eğer ki veteriner acil gerekli görmezse. Kist var mı diye ultrasonla bakması gerekli ama o da ektra maliyet oluşturur.
İki kızgınlığı da kısa sürdü. Kedilerin doğuştan kısır olup olmadığının belirtilerine tam olarak ulaşamadım zaten evet böyle bir ihtimal yoktur ama merak ettim. Bu yüzden buraya merak ettiklerimi de soruyorum.
Biyokimya da baktırmayı düşünüyoruz. Umarım bir sıkıntı çıkmaz
En son veterinerde tartıldığında 3.5 kilo gelmişti. Dışarıdan tombul duran bir kedi değil çok hareketli sanırım bu yüzden biraz zayıf görünüyor. Aslında kısırlaştırmak istemiyoruz kızgınlığa falan da girmediği için, ama bir yandan da uzun süredir kızgınlığa girmediği için acaba kist gibi bir problemi mi var diyoruz bu sefer de korkudan kısırlaştırmak istiyoruz. İnternette kısırlaştırma operasyonunda ölen kedi vakaları görüyor duyuyorum Allah bütün canları korusun bu yönden de çok korkuyorum kısacası 2 arada 1 derede kaldım. :(
O zaman maddi açıdan sorun yoksa götürüp kisti var mı diye ultrason baktırın, bir de rahim iltihabı var mı diye hemogram baktırın, idrar testi de isterler mi bilmiyorum, bir şey çıkmazsa süreci erteleyebilirsiniz. Ölüm riski herkes için var, biz insanlar da her an bir şey yaşayıp ameliyatlık olabiliriz, ameliyatlar her zaman ufak da olsa risk içerir. Bazı şeyleri kader olarak görün. Yaptırırsanız kurtulup rahatlayacakınız, bir şey olursa o onun kaderi.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor