Kedinizi Kaç Aylıkken Kısırlaştırdınız? (Dişi Kedi)

Coconutbey
Coconutbey

15696 Puan

Dişi kediler için operasyon daha zor oluyormuş öyle duydum. Ben de kedimi kısırlaştırmayı düşünüyorum ama gözüme daha cok ufak geliyor biraz daha büyümesini bekliyorum kedim yaklaşık 7 aylık.


6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131067

Kızgınlık problemi yaşamadan kısırlaştırmak en doğrusu dişi kedi için ya da bir kez kızgınlığa girdiyse kısırlaştırılır. Diğer türlü hayvan için eziyet, mama yemeyi bile bırakabiliyorlar. Kızgınlığa girerse çıksın diye bekle dur. Operasyon daha zor ama erkek kediye göre zor, yoksa yumurtalık ve rahmin alınması öyle riskli bir operasyon değil ki, bir şey olacaksa ona 7 aylıkken de olabilir 2 yaşındayken de. 3-4-5 aylık olsa evet küçük derdim ve o aylarda daha riskli olduğu da bilinen bir şey. Bu ay olmazsa diğer ay, olmadı sonraki ay mecbur kısırlaştıracaksınız yoksa hayvan mahvolur. Sizin için de zor. Bilmiyorum, komşumuzun kedisi bir yıldır bas bas bağırıyor, mama da yemeden kesilmiş, umurlarında değil, bazı insanlar takmıyor ama ben kendi kedim olmadığı halde fenalık geçiriyorum, eziyet hayvana.

BLCNuray
BLCNuray

670

Ben dişi kedimi 7 aylıkken kısırlaştırdım.6 aydan sonra yapılabilir.

ssedef28
ssedef28

10630

10 aylıktı benim kedim. kısırlaşmadan sonra operasyonda yapılan bir hata yüzünden bir sorun yaşanmazsa hiç ağır bir operasyon değil veterinerinize güveniyorsanız hemen kısırlaştırın bence korkmanıza gerek yok. ilk 1-2 gün üzülüyorsunuz halini görünce ama sonra iyi ki yaptırmışım bundan da kurtuldum dersiniz

Ozgeeee1
Ozgeeee1

2750

Ben erkek kedimi 1 yaşındayken kısırlaştırmıştım

Kızgınlığı girmeden kısırlaştırma en doğrusu, ben iki kedimi de biri dişi, biri erkek, 6-7 aylıkken yaptırdım. Tabii ki veteriner ön muayene ile onay verdi. Erkek kedim 2 günde rahatladı, dişi kedim 1 hafta antibiyotik ve vitamin iğnesi kullandı, dikişler ile oynamasın diye çok dikkat edilmesi gerekiyor.
Şimdiden geçmiş olsun.

7 aylıkken yaptık hiçbir sorun yaşamadık dedikleri kadar ağırda geçmedi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 113 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR