Yavru Kedi Bakımı

eyupdogan
eyupdogan

177 Puan

Merhaba,dün sokaktan kötü durumdaki bir kediyi evime aldım,şehirdışındaki veteriner bir arkadaşımdan göz enfeksiyonu için damla önerisi,dişleri olduğu için kuru mama önerisi alıp bunları temin ettim.
1-Sorum şu ki kedi yarım gündür benimle su içiyor ama kuru mamaya hiç dokunmadı,yaş mama aldım ama sonuç aynı.Yemek yemesi için ne yapabilirim acaba süt döneminde olabilir miydi ama sokakta sorduğumda kedinin annesini gören olmamış?
2-Kumuna kedimi koyup patileriyle eşelettim ama hiç tuvaletini yapmadı,ve uyumak için de kumu kullandı bir süre sonra alıştı sanırım eve.Evde bir yerde de tuvaletini görmedim.Bi defa poposunda biraz kaka gördüm ama afedersiniz yaptıktan sonraki pislik mi yoksa o kadar mı çıktı anlayamadım.Kendini temizlemediği için ben sildim.Tuvalet alışkanlığını başka ne şekilde kazandırabilirim?


3-Tam yaşını bilmiyorum.Daha önce ailemle kedi baktım ama öğrenci evindeyim yavru kediye bakmak biraz daha farklı,tavsiyeleriniz nelerdir.Veterinere şu an götürecek imkanım yok :) çok hasta görünmedikçe lütfen ona göre tavsiye verin teşekkürler


5 CEVAP

eyupdogan
eyupdogan

177

Çok teşekkür ederim.Bugün tavuk haşladım ve onu kuru mamayla karıştırdım o zaman yiyor ama tavukları seçiyor yine de.Tuvalet eğitiminde de ilerleme kat ediyoruz tuvaleti gelince miyavlıyor kuma koşuyorum.Sonrasında kumu örtmüyor ama patilerini tutup örttürüyorum.Poposunu yalamıyor hafif ıslak bi peçeteyle hafif silip sonra biraz eğerek kafasını yaklaştırıyorum kendi temizliyor.Sanırım ishal geldiğinde çok pis olduğu için yıkamıştım ondan ya da bulduğum yerde süt verdikleri için vs de olabilir.Ama bilmediğim çok şey var yarın veterinere götüreceğim.Yaşını hastalığını bilirsem daha iyi yol alırım.


Cevabınız için teşekkür ederim,belki merak ettiysrniz diye bilgilendirme yapayım dedim

Öncelikle sahiplenmeniz çok güzel ancak veterinere goturmeniz gerekiyor, kaç aylık olduğuna bakılır ve ona göre iç dış parazit yapılır, kedi çok küçük ise yavru kedi mamasını sıcak su ile az birsey ıslatın aç ise yer, yiyemiyecek kadar küçükse onu bilemiyorum ama şırınga veya biberonla veremeniz gerekir. Kumanda uyuması normal yerini garipsediginden. Alışınca uyumaz. Tuvaleti varsa kendiliğinden gider yapar sizin göstermeniz yeterli.
Yoğurt, yumurta sarısı ramazan şeklinde, tavuk az olmak şart ile verebilirsiniz tabii 2-3aylık falansa, süt vermeyin ishal yapar.
Sirkeli su ile silin sokak pisliği, diş parazit için, yıkamayın üşütürsün ishal olur , parazit varsa iç parazit, ishal olur, karnında şişlik olabilir, parazit hapı alın eritip içirin ama çeyrek verin veterinere mutlaka sorun.
Aklıma gelenler bunlar.
Alışınca zaten pek uyumaz habere oyun oynar diş çıkarırken ısırması artar, 6-7aylikta kırlaştırmanız iyi olur.
Bol bol öpüp sevin, foto çekin, videoya alın çok çabuk büyüyorlar

eyupdogan
eyupdogan

177

ha ayrıca sıcak suyu şişeye döküp havluyla sararak bi kutu içinde bir yatak yaptım kendisine.Kumda uyumayı da bu şekilde bıraktı.Çok küçük olduğu için yorucu bir süreç ama biraz sabır gösterince hızlıca öğreniyorlar

ecrin_duman
ecrin_duman

373

Kuru mama sorununu krema oluyor ben kuru mamasına ondan sürerek alıştırdım git gide azallattım acıktığı için bir sabah krema sürmeden yediğini farkettim kuru mama kremaya yapışacağı için yemeye mecbur kalıyor şansını deneyebilirsiniz(krema dediğim şey bu yaz kedilere dondurarak verdikleri şey)

Ellerine sağlık ,birlikte olduğunuz için çok şanslısınız. Hersey zamanla, sevgiyle, sabırla , yoluna girecektir..Ne mutlu size.. Sağlıklı, huzurlu güzel günleriniz olsun 🥰😘

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 119 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR