Kedimin Sadece Kuyruk Kısmında Sarılık Olması

kaben
kaben

174 Puan

Kedimin sadece kuyruk kısmında sarılık var neredeyse 1 hafta oldu ve o sararmış kısım biraz yağlı ve için siyah noktalar vara ama sadece kuyruk kısmı diğer kısımlarını dikkatlice inceledim ama bulamadım bunun sebebi ne olabilir ne nasıl tedavi edilir lütfen söyleyin şimdiden teşekkürler


15 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

düzenli kükürtlü sabunla kuyruğu yıkayın pudralayın.

bappatan
bappatan

11044

Bu yağlı kuyruk sendromu. Erkek kedilerde olur özellikle uzun tüylülerde. Benim kedim de 1 yıldır böyle haftada 2 kere özel bir şampuanla yıkıyoruz pudrayla tarıyoruz. Bunları yapmazsanız sakız gibi tüyler birbirine yapışır bakım gerektiriyor kısaca. Ayrıca kötü koku da yaymaya başlar. 2-3 yıla geçtiğini söyleseler de bazıları hiç geçmediğini söylüyor. Biz alıştık veterinere götürün önce o bölgeyi tıraş edecek sonra da şampuan ya da solüsyon verecektir. Geçmiş olsun :)

bappatan
bappatan

11044

Benim kedim de strese giriyor ama sadece ufak bir bölge olduğu için çok da farkedemiyorlar tıraşlı kısmı. Sudan nefret eder ve tırmalayarak kaçar bu yüzden onu omzuma alıyorum konuşa konuşa bebek tutar gibi banyoya götürüyorum kuyruğunun o kısmını ıslatıyorum o sırada başlıyor miyavlamaya ama ben konuştuğum için sakinleşiyo şampuandan 1 damla alıyorum o kısmı ovalayarak yıkıyorum sonra eğilerek suyun altına sokuyorum durulanıyoe kuyruktaki suyu sıkıp peçeteyle kuruluyorum o zaten yalaya yalaya kurutuyor 5 dakikada kalanını. Detaylı anlatmak istedim çünkü illa banyoya sokup stres yaşatmaya gerek yok hayvana çok basit bir yöntem :)

Kedimekim
Kedimekim

11068

Kuyruguni bir yere vurmus ve mikrop kapmis olabilir bence bir veterinere goturun bos yere daha fazla aci cekmesin

kaben
kaben

174

kesinlikle acı çekmiyor

merhaba, aynı sorun bizde de var. bizim veterinerimiz yağlı kuyruk olabilir dedi, yakın zamanda tekrar görecek. lütfen siz de size söylenen teşhisi ve tedavi önerisini paylaşabilir misiniz? teşekkürler, geçmiş olsun.

merhaba, aynı sorun bizde de var. bizim veterinerimiz yağlı kuyruk olabilir dedi, yakın zamanda tekrar görecek. lütfen siz de size söylenen teşhisi ve tedavi önerisini paylaşabilir misiniz? teşekkürler, geçmiş olsun.

kaben
kaben

174

veteriner soyledim ve şu cevabı aldım murdem evet yağlı kuyruk tedavisi için kuyruk tüylerinden yarısı kadar kısaltın ve üstüne tentürdiyot surun dedi veteriner

bize de tüyleri kısaltmayı önerdiler ama strese girmeye çok meyilli, cesaret edemiyorum. kükürtlü sabunla yıkamayı da önerdiler ama yıkanmakta onu çok geriyor. bakalım napacağız bende çok kararsız kaldım.

bir de bizim kedimiz erkek ve kısır, yaklaşık 7 ay önce kısırlaştırıldı ama böyle bir sorun bir anda yeni çıktı. sizin kediniz de erkek ve kısır mı acaba ?

Mariana
Mariana

11022

Peki neden oluyor bu böyle? Geçmiş olsun bu arada

erkek kedi oluşu ve kuyruktaki bezlerin aşırı salgılanmasıyla oluşuyormuş yağlı görünüm. gerçi bizde yağlı gibi değil ama, daha çok dipleri lekeli sanki.

Fatiko
Fatiko

11964

Aynı sorunu yaşayan varsa güncelleyelim bilgi için teşekkürler

Hzlk
Hzlk

294

Merhaba, başlık eski olmasına rağmen yazmak istedim. Biraz önce kedimin kuyruğunda sarılık fark ettim ve inceledim. Sanki siyah noktalar var gibi. Veterinere tabiki danışacağım fakat evde nasıl bir yol izlediniz merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. 🙏🏻

Merhabalar 1 sene önce erkek kedimde bu olmuştu. Çok fazla bu kadar sarılık yoktu fakat yağlanmıştı. Muhtemelen sizin kediniz beyaz olduğundan daha belli gibi. Sonrasında başka bir pet blogunda kısırlaştırmayla ilgili olduğunu okuyunca iki gün sonra kisirlastirdik. Zaten o zaman kedim 1 yaşındaydı. N
Neticesinde neredeyse 2 ay olmadan geçti. Yani böyleydi bizim. Geçmiş olsun.
:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7811 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR