Evin Kokusunu Nasıl Giderebilirim?

Üç aylık yavru tekir kedim var. Babamla yaşıyoruz. O başta çok fazla istememişti kedimi. Bugünlerde de evin (en çok da kedinin tuvaletinin bulunduğu odanın) koktuğundan şikayet ediyor. Bence ağır bir koku yok ama ona geliyormuş... Kumunu daha yeni değiştirdim, her gün aksatmadan temizliyorum. Başka neler yapabilirim?

5 CEVAP

ventricosa
ventricosa

9297

Kokuyu engelleyen bir kum alabilirsiniz tavsiyem ever clean

aslihan_e
aslihan_e

132044

Yedikleri yüzünden kakası ağır kokuyor olabilir, üstünü kapatmıyorsa da kokar. Bazı mamalar da kakayı ağır kokutuyor. Normalde kumla üstünü kapattıysa koku önleyen kum olmasa bile koku gelmemesi gerekli. O kakasını yaparken en çok odaya koku yayılır. Arada yaparken koku çıkıyorsa onun burnuna o geliyordur. İstemeyen insanlar zaten hep kedinin tuvaleti mi kokuyor derler, soğan çürür mesela hemen kedinin tuvaleti kokuyor diye olay çıkarırlar. O kendisi abartıyor büyük ihtimalle.

Trifane
Trifane

12065

Mevsimden dolayı ne kadar temizlerseniz temizleyin maalesef koku ister istemez oluyor. Ben en son careyi Aktif karbon karıştırarak buldum çözümü. Kedi kumuna aktif karbon döküyorsunuz 2 ölçü kadar (tabi sizin kum miktarını bilemiyorum). Bizim kum kabımız XXL . çünkü 2 kedimde kullanıyor. Birde ben genelde VanCat kullanıyorum. Koku minimum seviyede.

sitedizayn
sitedizayn

13758

evin durumuna göre değişir bizim evde sorun olmuyor çünkü 2. bir tuvaleti kedi tuvaleti yaptım kapısı aralık durur oraya girer çıkarlar, tuvaletin içinde 2 kapalı kedi tuvaleti var.
kokuyu sıfırlamak imkansız malesef.

Çok şükür sorunu giderdik. :)


Başta inkâr etmek istesem de giderek ağırlaşan bir koku vardı. Önce kumu boşaltıp tekrar doldurdum, işe yaramayınca başka bir marka yepisyeni bir kum alıp kapalı tuvalete geçtim. Önceki kum kalitesizmiş sanırım. Açık tuvalet de kokuyu arttırıyor.


Ayrıca ne kadar etkili oluyor bilmiyorum ama karbonat da kullanıyorum. Kumuna karıştırıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 217 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.797 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR