Kediler Hangi Komutlşarı Dinler?

Derdedermanim
Derdedermanim

14076 Puan

Cevap işine geleni dinler yapma etme oraya değil buraya yat kalk arkadaşlar kedileri 'köpekler gibi' eğitemezsiniz.Yüksek sesle değil megofonla hayır deseniz bile yapıcağını yapar yahu :)
Herkedinin huyu farklıdır kimi uslu kimi yaramaz kimi tembel kimi hareketli kimi uysal kimi aksi bunu hazmedin değiştiremeyeceksiniz.Siz değişin :)
Yavru kediye hayır evet demeniz onu eğitmeye çalışmanız bir şey katmaz ona sadece alışkanlık edinirken herşeye alıştırmayacaksınız terbiye ediceksiniz tezgaha çıktığında şiştt deseniz iner mesela siz yok iken tekrar çıkmıyacağını garantisi olmasada bunu bir kaç kere tekrarlayınca vazgeçmesi yüksek ihtimal.Kum kullanması eğitimle değil iç güdüyle alakalı bunu zaten doğduklarında çşiplerinde taşıyorlar çifleşme hususundada durum aynı tecrübeli falan ne oluyor ya hayvan tecrübemi kazancak bunu bilmesi için tecrübeyemi ihtiyacı var tuhaf insanlar gerçekten :)
Yavru kediler av yakalama çalışması yaparak oyun oynar yani bu ne demek ısısrır tırmalar sen istersen 1 gün boyunca hayır de parmak salla o parmak dişlenir arkadaş !:)
Sen kedinin bu av avcı oyununu nesneler üzerine yönlendiriceksiz ufak bir top ip vb. salla yuvarla bak neyle ilgileniyor.Kedimbeni kemiriyor normal bu haber değeride yok :)

10 CEVAP

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

valla Teo oğlum bekle kalk dur gel komutlarını çok iyi biliyor. mutfağa girmesi yasaktır ve ben kapıyı açtığımda bekle dediğimde bekler asla kıpırdamız ta ki gel diyene kadar. ödül maması verirken otur bekle derim ve öyle veririm ödül mamasını . kapı çaldığında koş oğlum dediğimde uyurken bile kalkar koşar... tabiki bu dişi kedim için geçerli değil o dünya yansa umrunda değil :)

sophiee
sophiee

103370

Bizimkinin dinlediği tek komut konserve mamanın açılış sesi. Ya da mama tabağının yanına kaşıktakiler düşsün diye vurduğumda çıkan ses. İsterse saatlerce sesleneyim umrunda değil. Bazen önümden geçerken sesleniyorum başını bile çevirmeden meoww deyip geçiyor kes sesini der gibi. Otur kalk bekle demek ne haddime. Kraliçe hazretleri sevilmek istediğinde bile görebileceğimiz bir yakınlığa kadar gelip yere yatar bekler. Bizim eğitimimiz var kalkıp severiz bu durumda.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Kediler asildir efem biz onların hizmetçileriyiz :)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Ben kedilerimi pisi pisi diye çağırmam asla hakaret olarak algılıyorlar :)gel derim gelirler ucunda mama var ne de olsa işlerine gelince anlarlar...

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Evet malesef gösteri için kullanılan her hayvan bu tür zorluğa sokuluyor :(

bende ilk şaşırmıştım ama keşke video yükleme şansım olsaydı gösterebilirdim size .

KedimVar
KedimVar

119251

Aslında komut alan bir sürü kedi var. :) Otur, yat, bekle, gel, zıpla, sarıl vs. Ama eğitirken çok sabırlı olunması lazım. Ayrıca her kedi komut almaya uygun olmayabiliyor. Bazıları öğrenmeye hevesliyken bazıları da takmıyor (tipik kedi :) ). Bununla ilgili Youtube'dan Cat School'un videolarını izleyebilirsiniz.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Ses tonunuza yada vücut dilinize göre davrandığını düşünüyorum ben görmedim komutla hareket eden kedi ,gösteri kedileri çok sıkı bir eğitimden geçip aç bırakılıyorlar mama uğruna herşeyi yapıcak duruma gelincede...

Cansuozen
Cansuozen

655

Benim kedim pati veriyor komutla, eşim ödül maması ile eğitmişti, elimde mama olmasa bile çak dediğimde patisini çakıyor. Catmantoo diye bi kanal var youtubeda oradaki kedi 1 dakikada 20 numara yapıyor zaten guiness rekorlar kitabına girmiş. Yani aslında sanıldığının aksine kediler de eğitilebilir tabi köpekler kadar kolay değil ve rüşvetle :)

Cathorn
Cathorn

12106

bizimki hayır kelimesini anlıyor ama o da 2 dakika sürüyor sonra tekrar yapıyor:))

xedaesn
xedaesn

689

Benim kedim gel, otur, yapma, gitme ve adıyla hitap etmemden anlıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 680 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR