Tekir,Sarman,Tuksedo,Bombay,Rusian Blue,Bengal,Ankara,Van Kedisi

Derdedermanim
Derdedermanim

14076 Puan

Arkadaşlar memleketimizde bazı kavramlar karışık bunları bu konuyu açmakla çözebileceğimi falan iddia edemem ama en azından okuyan bir iki kişi mevzuyu çözer.
Kedilerin renkleri ırkını belirlemekte ölçü değildir mesela mı bütün siyah kedilerbombay ırkı değildir ne demek bu şu demek siyah iran kediside var siyah sokak kediside var siyah brıtisshorthair de var varda var..Yani sokaktan siyah bir kedi kedirdim kedim bombay falan demeyin gülünç olursunuz kediniz mix anadolu soak kedisi.
Sarı kedimin cinsi sarmanmı valla ben saröman diye bir cins bilmiyorum sadace bir isimdir sarman peçeteye selpak diyen milletim sarı kediye sarman der peki sarı renk hangi ırk kediler var bir sürü say say bitmez sarı sokak kediside var iran kediside scotish de...
Peki gri ince yüzlü zarif olan her kedi rusian blue mu değil tabiki her tekir desenli kedinin bengal olması mümkünmü hayır değil lütfen renge göre cins tespiti yapmaya kalkmayın.Her tek gözü farklı kedi van kedisimi değil sokak kedilerindede görülebilir bir çok cinstede görülebilir her beyaz kedi ankara kedisimi değil örnekleri çoğaltabiliriz.
Sokokta bulunan kediler karışık melez ırklardır belki cins kedi kanı vardır sonuçta sokağa kedisini salan kişilertin kedisi ile çifleşip cins kedilerin bir takım özelliklerini taşıyabilirler ama sokaktan kedi alıyorsak cins beklentimiz olmamalı.Şunuda kesinlikle söylemek lazım melez kediler daha sağlıklıdır genetik hastalık taşımazlar genel olarak.

2 CEVAP

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

bilmem anlatabildimmi?

Miniminimini
Miniminimini

2972

Gayet net anlatmissiniz tesekkur ederiz. Peki benim kedim calico renk desenine sahip ve sokakta bulmustum. Sizin kedi irkina dair bilgilerinizden faydalanmak icin soruyorum, profilimden bakar misiniz kedimin irki nedir, melezlik var midir?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 805 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR