Kedim Halıya Pisliyor İmdat!!!

Sm_Ft
Sm_Ft

997 Puan

Merhaba,
Kedimi sahiplendiğimiz günden bu yana yıkanabilir kedi kumu kullanıyoruz. Son 2-3 haftadır kızgınlığa girmeye başladığına dair belirtiler var. Dişi kedi olmasına rağmen idrarı kötü kokmaya başladı ve düzenli olarak temizliyorum. Özellikle kokuyu bertaraf etmek için çaba harcıyorum. Son 2 haftadır da banyonun içine kakasını yapmaya başladı. Kumu banyoda ama onun içine değil yakınına bir yerlere yapıyordu. Son 1-2 gündür de idrarını kuma kakasını yatak odama halıya yapmaya başladı. Defalarca temizledim çamaşır suyu ile sonra kokusundan rahatsız olur belki diye kolonya döktüm vb ama engel olamıyorum. Bilgisi olan varsa bi çözüm önerisi istiyorum. Buna ek olarak çok hırçınlaştı fazlasıyla enerjik ve çokça ısırıyor. Bu konuda da fikirlere açığım.
Şimdiden teşekkürler


4 CEVAP

Sm_Ft
Sm_Ft

997

@aslihan_e Aslıhan hanım sizin bilginiz var mı? Sıkça cevaplarınızı görüyorum forumda

aslihan_e
aslihan_e

130467

Merhaba, yazınızı yeni görüyorum, etiketleyince de bildirim gelmiyor maalesef. Siz de farkındasınız aslında kedinizin kızgınlık nedenli tuvaletini sağa sola yaptığının. Dişi kediler de idrar püskürtebiliyorlar ve sağa sola çiş yapabiliyorlar. Her dişi kedi, özellikle sizinki kadar küçük dişilerde çok sık görülmez aslında bu durum. Evde hapis kalmanın stresi de tetikleyebilir. Evde başka kedi olunca da burası benim haberin olsun diye kakalarını en güzel yere yapabiliyorlar. Çiş yapmanın önüne kısırlaştırmadan geçemezsiniz maalesef. Alışkanlık kazanmadan kısırlaştırmanız gerekli. Daha sonra çiş yapsa bile çişi o kadar kötü kokmayacak. Kakası ishal değil öyle değil mi? Herhangi bir idrar yolu enfeksiyonu gibi problem olmadığından emin olmak gerekli. Enfeksiyon olunca da çişi aşırı kötü kokar. Onun için de veterinerin hemogram testi yapması gerekli veya idrar örneği isteyebilir. Çamaşır suyu kokusu kedilerin tuvalet yapmasını daha fazla tetikliyormuş, asla çamaşır suyu kullanmayın. Kediyi kısırlaştırıp bir süre halıyı da kaldırmanız gerekli ki oraya yapmayı unutsun. Hatta yatak odasına bir süre hiç girmese daha iyi olur. Kedilerin çoğu beğendiği için yatak odasına kaka yapma eğiliminde oluyorlar. Alışkanlık kazanırsa yatağınıza da yapar.

honeypie1
honeypie1

675

Aslihan_e’nin yazdıklarına ek olarak lütfen yıkanabilir kum kullanmayın, değiştirin.

Sm_Ft
Sm_Ft

997

Teşekkür ederim hepinize


İshali yok şükür. Yeme alışkanlıklarında vs de bi değişiklik yok. Fazlaca enerjik. Tüm gün benimle beraber, sıklıkla dışarı çıkan biri değilim, çıksam dahi 1-2 saate dönerim. Sıkça da oyun oynuyorum enerjisini atsın diye. Sıkılıyor mu acaba diye düşünerek. Hatta rutinleri kediler sever diye bunu belirli saatlerde muntazaman yapıyorum. Veteriner randevusu aldık bakalım.


Teşekkür ederim sağlıcakla kalın❤️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 114 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR